ΕΔΕΣΣΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ  ΄΄''ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣΙ'' & ''ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ''-ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ...

2021-09-24

Εγκαίνια για το «Σπίτι του Βαροσίου»

Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του «Σπιτιού του Βαροσίου» που θα στεγαστεί στην πρώην οικία Τσάμη.

Στο «Σπίτι του Βαροσίου» θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του έργου CINECULTURE που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Έδεσσα, με το οποίο αναδεικνύεται ένα σημαντικό τμήμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης με την τρισδιάστατη αποτύπωση και παρουσίαση των κτηρίων του Βαροσίου όπως ήταν πριν από μερικές δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας αξιόλογος επισκέψιμος χώρος. Η ποιότητα των 3D εικόνων αναπαράστασης των κτηρίων είναι εξαιρετική, ενώ πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες augmented reality!

Η παρουσία σας στα εγκαίνια του νέου επισκέψιμου χώρου θα είναι τιμή και χαρά όλους μας.

Ένα δείγμα της δουλειάς μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=KhfKi_3B_XI

Εγκαίνια Κέντρου Φυσικής Ιστορίας - Έκθεσης Πτηνών & Θηλαστικών

Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Φυσικής Ιστορίας - Έκθεσης Πτηνών και Θηλαστικών, μίας νέας δομής από την οποία θα παρέχονται και τουριστικές πληροφορίες στους διερχόμενους επισκέπτες.

Για τη στέγαση του νέου επισκέψιμου χώρου αξιοποιήθηκε η υφιστάμενη υποδομή ξύλινων οικίσκων στην περιοχή των κύκνων, στον υγρότοπο Άγρα - Βρυτών - Νησίου. Παρουσιάζεται με σύγχρονη αισθητική αντίληψη και κατηγοριοποίηση με βάση επιστημονικά δεδομένα η συλλογή βαλσαμωμένων πτηνών και θηλαστικών του δωρητή κ. Ράπτη.

Η παρουσία σας στα εγκαίνια του νέου επισκέψιμου χώρου θα είναι τιμή και χαρά όλους μας.

Video από τον επισκέψιμο χώρο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=z9OAMZztt3g

24-9-2021/15:22