ΕΔΕΣΣΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-06-29

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 28/6/2021,διαδικτυακά, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα δέκα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης, κατέλαβε το πρώτο θέμα το οποίο αφορούσε ''Ενημέρωση για τη μελέτη του έργου «Εργασίες αποκατάστασης φυτικής βλάστησης στον ποταμό Εδεσσαίο», την ενημέρωση της οποίας έκανε στέλεχος και εργαζόμενος στον Δήμο Έδεσσας.

Πριν τη συζήτηση ως είθισται, τέθηκαν εκ μέρους των συμβούλων διάφορα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Γιάννου Δημήτρη:

Τσεπκεντζής Γιάννης: Ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο για το φυσικό αέριο και πότε θα γίνουν οι συνδέσεις στον Δήμο;

Τσιτσάγγας Χαράλαμπος: Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί πέριξ του υδραγωγείου στα εργατικά από την ρύπανση και τι σκοπεύει να πράξει γι΄αυτό ο Δήμος;

Θωμάς Βαγγέλης: Αναφέρθηκε στις υπερβολικές χρεώσεις που ισχύουν στην άρδευση σε κάποιες τ.κ του Δήμου, στην ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου της τ.κ Κερασιάς, για το δίκτυο άρδευσης και τα φρεάτια του χωριού, ενώ αναφερόμενος στην καθυστέρηση εφαρμογής του Τεχνικού προγράμματος, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστερεί εσκεμμένα τα έργα, για να παρουσιάσει αυτά κατά την προεκλογική περίοδο!!.

Μουστάκας Γιώργος: Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη κατάσταση και στην ρύπανση που υπάρχει σε κατοικία στην πόλη της Έδεσσας και μάλιστα δίπλα σε Νηπιαγωγείο, ζητώντας από το Δήμο να επέμβει άμεσα. Επίσης αναφέρθηκε και σε δήγμα νεαρής γυναίκας από αδέσποτο πλησίον του ΚΤΕΛ της πόλης, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί τι ισχύει τελικά με το χρόνο υποχρεωτικής εκταφής των νεκρών στο Νεκροταφείο της πόλης.

Ξυλουργίδης Αντώνης: Πρότεινε να εφοδιασθεί ο Δήμος με απινιδωτές και να τους κατανέμει σε αθλητικά σωματεία, ενώ με αφορμή ότι κάποια γυρίσματα ταινιών με γνωστούς πρωταγωνιστές θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές των Δήμων της Κ.Μακεδονίας, πρότεινε στον Δήμαρχο να ενδιαφερθεί ώστε να μετέχει και η Έδεσσα με ότι όφελος θα προκύψει από αυτό για τον Δήμο γενικότερα. Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί εάν τα έξι Νηπιαγωγεία της πόλης έχουν αδειοδοτηθεί κανονικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Κεκετζίδης Ιγνάτης: Εξέφρασε παράπονα προς τον Δήμαρχο ότι ο συνδυασμός του δε λαμβάνει απαντήσεις σε διάφορα αιτήματα που υποβάλλει για διάφορα θέματα.

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι η καθυστέρηση της σύγκλησης Ειδικής συνεδρίασης για την επιχείρηση των Καταρρακτών, οφείλεται στο γεγονός ότι... εξαφανίσθηκαν οι ταμειακές μηχανές της επιχείρησης, οι οποίες αναζητούνται για να προσκομισθούν στη ΔΥΟ, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με το ΙΧ της επιχείρησης!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο...

29-6-2021