ΕΔΕΣΣΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ (26/02) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-02-27

Ρεπορτάζ By Sakis

Συνεδρίασε την Παρασκευή 26/02/2021, απογευματινές ώρες διαδικτυακά, το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας όπου συζητήθηκαν τα έξι θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ως είθισται, πριν τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων, τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους ερωτήματα, προς τον Δήμαρχο. Ειδικότερα:

Τσεπκεντζής Γιάννης: Αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων και τι προτίθεται να πράξει για το θέμα αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καθώς και στην αλόγιστη κοπή δένδρων και πότε θα γίνει η φύτευση των νέων δένδρων.

Τσιτσάγκας Χαράλαμπος: Ζήτησε να συζητηθεί το θέμα του νέου Εκλογικού Νόμου που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζοντας αυτόν ως ''έκτρωμα'', καθώς και στο θέμα με τις φωτιές κλπ φθορές που γίνονται στην λίμνη Βεγορίτιδα. Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του χωριού Παπαγιάννης, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα ως οικολογικό έγκλημα για την περιοχή και γενικότερα για τον Δήμο Έδεσσας.

Πέτκος Τάσος: Ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα για το φυσικό αέριο που θα τροφοδοτήσει τον Δήμο, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης του γηπέδου εντός της πόλης και ειδικότερα με την κατεδάφιση της κερκίδας του γηπέδου. Επίσης αναφέρθηκε τι σκοπεύει να πράξει η Δημοτική Αρχή με τις μετονομασίες οδών κλπ περιοχών που έχουν μη Ελληνικά ονόματα π.χ ''Πασά Τσαίρ'' κλπ.

Ρυσάφης Αντώνης: Με αφορμή την δημόσια επιστολή του συνδυασμού ''Κοινωνία σε κίνηση'' του Τσεπκεντζή Αντώνη, αναφορικά με τη μείωση των τελών στους επαγγελματίες της πόλης, κατηγόρησε αυτόν για ψεύδη και μαύρη προπαγάνδα σχετικά με τη στάση του συνδυασμού του στο θέμα, ενώ αντιπαράθεση υπήρξε και με τον Πέτκο Τάσο για την ονοματοδοσία-μετονομασία οδών κλπ χώρων, κατηγορώντας αυτόν για πολιτικά παιχνίδια.

Θωμάς Βαγγέλης: Ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο OPEN-MALL (Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο), καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί με τους λιγοστούς κάδους απορριμμάτων που υπάρχουν στην τ.κ Βρυττά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προβαίνουν στη καύση αυτών (απορριμμάτων) και να απαιτείται η επέμβαση της Π.Υ για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Επίσης αναφέρθηκε και στο νέο Νόμο για τις Λαϊκές Αγορές.

Κετσιτσίδης Ιγνάτης: Αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της πτώσης λυμάτων στους παραποτάμους της πόλης, αν έγιναν δειγματοληψίες, τι ακριβώς συμβαίνει με τα νερά σχετικά με τη ρύπανση, το περιβάλλον κλπ.

Δείτε σχετικά τα ερωτήματα καθώς και τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στο παρακάτω βίντεο...

27-02-2021/19:07