ΕΔΕΣΣΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΘΕΝΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-11-16

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 15/11/2021 μέσα σε ένταση το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας (ΔΕΣ και ΕΔΩ). Ως είθισται, πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τέθηκαν στην Δημοτική Αρχή, διάφορα ερωτήματα από τους Συμβούλους, κυρίως της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα:

Τσεπκεντζής Γιάννης: Αναφέρθηκε στην αθώωση του πρώην Δημάρχου Έδεσσας Σόντρα Γιάννη , ο οποίος κατηγορείτο για απιστία, πράξη που συνδεόταν με έλλειμμα άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου, κατά το διάστημα της διοίκησής του, την περίοδο 2001 έως 2010. Σχετική απάντηση για το θέμα έδωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Ρυσάφης Αντώνης: Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθοδο διακομματικής επιτροπής στην Αθήνα για το θέμα της κατάργησης της Μ.Ε.Θ του Νοσοκομείου Έδεσσας, ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί πήγε κατά μόνας ο Δήμαρχος και τι αποτελέσματα είχαν οι συναντήσεις που έκανε στην Αθήνα.

Τσιτσάγγας Χαράλαμπος: Αναφέρθηκε στην απουσία παιδιάτρου για πάνω από 3 μήνες στο Κ.Υ Άρνισσας, και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Έδεσσας, τα οποία και δημοσιοποίησαν με επιστολή τους.

Παπαδόπουλος Λευθέρης: Αναφέρθηκε στο θέμα δηλητηρίασης πέντε τετράποδων στην Άρνισσα, ενώ ζήτησε να γίνονται και ράπιτ-τεστ και στα χωριά του τέως Δήμου Βεγορίτιδας.

Θωμάς Βαγγέλης: Αναφέρθηκε στις φθορές στο πλακόστρωτο και των φωτιστικών στον Άγιο Αθανάσιο, στο έργο του Εδεσσαίου ποταμού και στην έλλειψη νερού στους Καταρράκτες της πόλης, καθώς και στην έλλειψη φωτισμού στην ε.ο Παναγίτσας-Ξανθογείων.

Ξυλουργίδης Ανέστης: Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Έδεσσας που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους, ζητώντας να βοηθηθούν από τον Δήμο, καθόσον αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, λόγω μη καταβολής των μισθών τους. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της απογραφής και εάν έχει ορισθεί για το θέμα αυτό υπεύθυνος Αντιδήμαρχος. Επίσης ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με τον στολισμό της πόλης εν όψει εορτών.

Κεκετζίδης Ιγνάτης: Αναφέρθηκε στο θέμα της αθώωσης του πρώην Δημάρχου Έδεσσας, λέγοντας ότι κάποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για όσα είπαν κάποτε!!

Δείτε τις απαντήσεις του Δημάρχου στο παρακάτω βίντεο...

16-11-2021/17:39