ΕΔΕΣΣΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ( ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ-ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΥ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΤΑΜΟΒΡΑΧΙΟΝΑ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ Κ.Δ.Β.Μ)

2021-05-07

Ανθοέκθεση Έδεσσας: ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα!

Η Ανθοέκθεση Έδεσσας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 8 έως τις 16 Μαΐου, στο Πάρκο Καταρρακτών!

Με διαφοροποιήσεις στη διάταξη των περιπτέρων και αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια των εκθετών και των επισκεπτών η μεγάλη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της κανονικότητας!

Σας περιμένουμε όλους για να ψωνίσουμε φυτά και λουλούδια από τοπικούς παραγωγούς, να ψυχαγωγηθούμε, να δημιουργήσουμε και να νοιώσουμε την χαρά της επαφής με την φύση!

Δωρεάν test Covid-19

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα επισκεφθούν:

  • την Έδεσσα, την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών,
  • την Πλατάνη, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, από τις 9:00 έως 10:30
  • την Φλαμουριά, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, από τις 11:00 έως 12:30
  • την Αγία Φωτεινή, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, από τις 13:00 έως 14:00
  • την Έδεσσα, την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών,

προκειμένου να πραγματοποιηθούν test Covid-19 σε όσους πολίτες το επιθυμούν

Τα test είναι προαιρετικά και για την πραγματοποίηση τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Εικαστικές δημιουργίες σε ποταμοβραχίωνα του κέντρου της Έδεσσας

Εδώ και λίγες ημέρες έχουν τοποθετηθεί στον ποταμοβραχίωνα του κέντρου, από τους Μικρούς Καταρράκτες μέχρι την οδό Ηφαιστίωνος, εικαστικές δημιουργίες της κεραμίστριας Έλσας Μακρίδου.

Πάνω από 50 κεραμικά, που η δημιουργός έχει ονομάσει «αερικά» και τα έχει δωρίσει στον Δήμο Έδεσσας, φωτίζουν το ποτάμι με κομψό και ιδιαίτερο τρόπο. Η δράση βρίσκεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Έδεσσας για εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα για τη δημιουργία ιδιαίτερων εικόνων στους ποταμοβραχίωνες, που είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο της πόλης μας!

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας είναι να τονίσουμε την ιδιαίτερη ομορφιά αυτής της πόλης και όταν οι εικαστικοί συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια το θετικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο!

Ευχαριστώ θερμά την κεραμίστρια Έλσα Μακρίδου, που ζει και δημιουργεί στην Έδεσσα, και χάρισε τα «αερικά» της στον Δήμο Έδεσσας για να ομορφύνουμε την πόλη που όλοι αγαπάμε! Η συμμετοχή των πολιτών και των καλλιτεχνών στην προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινή μας ζωή και να ομορφύνουμε την Έδεσσα μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε!».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Έδεσσας

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Έδεσσας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Έδεσσας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Έδεσσας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Βασικά Τούρκικα Επιπέδου Α1

50

Χ

2

Βασικά Τούρκικα Επιπέδου Α2

50

Χ

3

Δημιουργία Ιστοσελίδας

50

Χ

4

Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία

25

Χ

5

Αθλητισμός και διατροφή

25

Χ

6

Βασικά Αγγλικά Α1

50

Χ

7

Βασικά Ιταλικά Α1

50

Χ

Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

ΙΣΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ-Α ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2381350758

Ταχ. Διεύθυνση: Πλ.Αιγών 1, Έδεσσα

Email: athanasiou.k@edessa.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

07-5-2021/14:22