ΕΔΕΣΣΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ-ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ-ΕΡΓΑ ΑΡΝΙΣΣΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ)

2021-07-14

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στην Έδεσσα

Την Έδεσσα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρώτη στάση της επίσκεψής του Περιφερειάρχη ήταν το γήπεδο της Έδεσσας όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέμβαση ενοποίησης του εμπορικού με το τουριστικό - ιστορικό κέντρο της πόλης μας. 

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, προϋπολογισμού 2.504.860€, με τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της Έδεσσας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας. Ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που προβλέπονται τόσο στον χώρο του γηπέδου, όπως και στο πάρκο και την οδό 25ης Μαρτίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο κατασκευής του νέου γηπέδου, που ήδη έχει πάρει μορφή, όπου ο Περιφερειάρχης διαπίστωσε την συνέχεια των ενεργειών και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του σχεδιασμού του Δήμου Έδεσσας.

Η επίσκεψη του περιφερειάρχη στην Έδεσσα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ. Ιωήλ.

Όχι μπάζα και σκουπίδια σε ρέματα και δασικές περιοχές

Απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών, μπάζων, επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών και άλλων αντικειμένων σε χαράδρες, ρεματιές και δασικές περιοχές.

Προκειμένου να παταχθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων οι παραβάτες θα τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα και θα διώκονται ποινικά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας: 2381350090.

Έργα υποδομής στην Άρνισσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Άρνισσας, ενώ σε λίγες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση του Προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Γιάννη Χατζόγλου με τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η εγκατάσταση για τη διαχείριση των λυμάτων της Άρνισσας, που θα συμβάλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Παράλληλα εκτελείται το έργο ανάπλασης της Άρνισσας, ένα πολυλειτουργικό έργο με το οποίο βελτιώνεται η αισθητική και η λειτουργικότητα του οικισμού. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την β΄φάση της ανάπλασης της Άρνισσας για την οποία έχουν εξασφαλιστεί 560.000€ μέσω του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου.

Ο συνδυασμός των δύο έργων έχει ιδιαίτερη σημασία προκειμένου να υπάρχει λιγότερη όχληση προς τους κατοίκους, αλλά και να μην δημιουργούνται φθορές από το ένα έργο στις υποδομές που κατασκευάζονται μέσω του άλλου. Για το θέμα ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε τα εξής:

«Είναι δύο σημαντικά, εμβληματικά θα έλεγα, έργα για την Άρνισσα, τα οποία δημιουργούν κάποια όχληση προς τους κατοίκους, οι οποίοι όμως πρέπει να αναλογιστούν ότι πρόκειται για έργα πνοής που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Βρέθηκα στην Άρνισσα με τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Μούκα, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Γιάννη Χατζόγλου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Παπαγιαννίδη. Μία ομάδα πολύτιμων συνεργατών που αποτελούν εγγύηση ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει!».

Πρόγραμμα του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας για άτομα με αναπηρία

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η υλοποίηση του προγράμματος «Μουσική, τέχνη για όλους» του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ), στο πλαίσιο της δράσης για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό.

Η ΔΗΚΕΔΕ εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί δράσεις και ολοκληρωμένα προγράμματα για τα άτομα με αναπηρία και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών ποιότητας σε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας (Ω.Δ.Ές) θα αποτελεί το «1ο Κέντρο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βορείου Ελλάδας» υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ. Στο κέντρο θα λειτουργούν τρία τμήματα:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για ΑμΕΑ
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη στελέχωση δομών ΑμΕΑ και ωδείων
  • Διοργάνωση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων
  • Παραστάσεις, συναυλίες, κάλεσμα καλλιτεχνών ΑμΕΑ
  • Σεμινάρια και εργαστήρια
  • Μετακλίσεις ΑμΕΑ καλλιτεχνών επιστημόνων έρευνα (residency)

Το Ω.Δ.Ές στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας, ένα κτίριο με προσβασιμότητα για ΑμΕΑ σε όλους τους χώρους του και έχει στόχο να δώσει το βήμα σε άτομα με αναπηρία (αλλά και ιδιαίτερες ικανότητες) ώστε να αναπτύξουν έναν καλλιτεχνικό πυρήνα με ταυτότητα με σύνθημα:

Το διαφορετικό δεν είναι αναπηρία, ο "αγενής" τρόπος αντιμετώπισης των ΑμΕΑ, καθώς και η στοχοποίηση, ναι, αυτό είναι αναπηρία...

Διότι,

Ανιδιοτελώς

μας

Εμπνέουν

Αγάπη

14-7-2021/14:28