ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ‘’ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ’’!!-ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ…

2021-03-10

Τις έντονες αντιρρήσεις τους εξέφρασαν κατά τη χθεσινή (Τρίτη 09/3/2021) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, οι παρατάξεις των Μπίνου Δημήτρη και Χατζηδημητρίου Σάκη- δια του Ασβεστόπουλου Δημήτρη-, καθόσον ο επικεφαλής της παράταξης είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, όταν συζητήθηκε το 10ο και 11ο θέμα που αφορούσαν, ''Μίσθωση Ακινήτου για την στέγαση ΚΕΠ Εξαπλατάνου'' και ''Μίσθωση Ακινήτου για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου'', αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση αφορούσε τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του ΚΕΠ Εξαπλατάνου, ενώ η δεύτερη αφορούσε μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, του Τμήματος Παιδείας, της ΔΕΥΑ και του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων του Δήμου Αλμωπίας, καθόσον...

... αφενός στα ήδη υπάρχοντα γραφεία που στεγάζονται οι παραπάνω υπηρεσίες, είτε είναι ακατάλληλες, είτε για διάφορους άλλους λόγους, αφετέρου αναμένεται να προσληφθούν και άλλα άτομα (Νομικός σύμβουλος, υπάλληλοι υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου του Δήμου) κλπ, και οι χώροι δεν επαρκούν!!, αναγκάζοντας τον Ασβεστόπουλο Δημήτρη να πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ''Θα έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα''!!

Αρχικά ο Μπίνος Δημήτρης και στη συνέχεια ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, πρότειναν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των παραπάνω Υπηρεσιών, Δημόσια και Δημοτικά οικήματα, αναφέροντας συγκεκριμένα για το σκοπό αυτά κτήρια (Κοινότητες, Αστυνομικούς Σταθμούς κλπ) στα χωριά, προκειμένου δώσουν... ζωή και κίνηση και στις Κοινότητες.

Μάλιστα προτάθηκαν οι Κοινότητες των Προμάχων, Δωροθέας, Εξαπλατάνου, Πιπεριάς κλπ.

Όπως διευκρινίστηκε από τον παρόντα Γενικό Γραμματέα Τσιμτσιρίδη Γιώργο, τα χρήματα για τα μισθώματα αυτά δεν τα δίνει ο Δήμος Αλμωπίας, αλλά η κεντρική διοίκηση και είναι άδικο να μην επωφεληθεί οικονομικά ένας ή δύο συμπολίτες μας που έχουν οικήματα για ενοίκιο.

Τελικά κατά την ψηφοφορία του θέματος, αυτό ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, λαμβάνοντας 9 θετικές ψήφους και 7 αρνητικές. 

10-3-2021/20:46