ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ''ΕΝΑΝΤΙΟΝ'' ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ‘’ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’’!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-06-22

Περατώθηκε πριν λίγο, σήμερα Τρίτη 22/6/2021, η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης και τα 03 έκτακτα.

Πριν τη συζήτηση, τέθηκε το θέμα της επιστολής του πρώην Αντιδημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρίδη Γιώργου, αναφορικά με τα Στρατόπεδα του Δήμου και την πρόσφατη απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για την τύχη τους (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Με αφορμή αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή της παράταξης ''ΠΕΛΛΑ Δήμος για όλους'' Καστερίδη Στάθη, ο οποίος ζήτησε να λάβει κατάσταση με τα έργα που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Πέλλας στο πρόγραμμα ''ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ'', μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα κριτήρια χρηματοδότησης των Δήμων, και το πλαφόν που θέτει...

...  λέγοντας ότι είναι άδικο, συγκρίνοντας το ποσό που έλαβε ο Δήμος Πέλλας που είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Νομού, εν αντιθέσει με τον Δήμο Έδεσσας που έλαβε 2/πλάσια χρηματοδότηση επειδή είναι πρωτεύουσα Νομού, αλλά και πολύ μικρότερη σε πληθυσμό από τον Δήμο Πέλλας!!

Με το σκεπτικό του Καστερίδη Στάθη συμφώνησε άμεσα και ο Δήμαρχος Πέλλας Στάμκος Γρηγόρης, αναφέροντας παρόμοιες περιπτώσεις όπου σε άλλες τέσσερις πόλεις της Ελλάδας ισχύει η ίδια κατάσταση, ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε ότι για το θέμα αυτό απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο από το 42:50 έως το 50ο λεπτό αυτού...  

22-6-2021/22:32