ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΑΥΤΑ ΠΡΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΜΗΔΕΙΑ

2021-02-16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να απομακρύνεται, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κρίνουμε απαραίτητο να κάνουμε τον απολογισμό των δράσεων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα μηχανήματα του Δήμου και της Π.Ε. Πέλλας, ήταν σε ετοιμότητα και από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι εργασίες αποχιονισμού. Την Κυριακή, οπότε και τα φαινόμενα επιδεινωθήκαν, από τις 6 το πρωί οι χειριστές μηχανημάτων κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό. 

Ξεκινώντας από την Αριδαία, με προτεραιότητα τα χωριά του ορεινού όγκου διανύθηκαν πάνω από 1000 χλμ. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αποχιονισμός του δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Αλμωπίας, ώστε να μην υπάρξει διακοπή αποκομιδής απορριμμάτων και προβλήματα στη λειτουργία του.

Συνολικά διατέθηκαν 100 τόνοι αλατιού. Όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου μας, είχαν προμηθευτεί με επαρκείς ποσότητες αλατιού όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες (Κ.Υ., Α.Τ., Πυροσβεστική Αριδαίας). 

Ακόμη, αρκετοί απλοί πολίτες ήρθαν εθελούσια για να προμηθευτούν αλάτι αποχιονισμού συμβάλλοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων. Τέλος, μοιράστηκε αλάτι και έγινε διάνοιξη των δρόμων μπροστά σε οικίες οικογενειών ατόμων με μακροχρόνιες ασθένειες (νεφροπαθών κλπ.) για να μην υπάρξει πρόβλημα σε πιθανή διακομιδή στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Αν και αυτονόητο, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους εργαζόμενους του Εργοταξίου που εργάστηκαν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπό χαμηλές θερμοκρασίες και συνεχή χιονόπτωση, καθώς και τους προέδρους των κοινοτήτων για την πολύτιμη βοήθειά τους αλλά και τους εθελοντές - πολίτες που με ιδία πρωτοβουλία βοήθησαν ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στους δρόμους.

Η διαδικασία αποχιονισμού συνεχίζεται κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου Αλμωπίας, για την ασφαλή διέλευση των οδηγών. Οι θερμοκρασίες σύμφωνα με τις προβλέψεις θα παραμείνουν χαμηλές τις επόμενες ημέρες, γι' αυτό καλό θα ήταν να περιοριστείτε στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

16-02-2021/12:02