ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ‘’ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ‘’ΝΙΡΒΑΝΑ’’!!-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ...

2021-02-26

Ρεπορτάζ By Sakis

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 26/02/2021 κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, τόσο ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννου Δημήτρης, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος και γιατρός Λαμπρόπουλος Κώστας, για το θέμα του Κορονο-ιού στην Έδεσσα.

Ειδικότερα, αρχικά ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννου Δημήτρης, αφού είπε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ''Νιρβάνα'' όσον αφορά την αντιμετώπιση του Κορονό-ιού, αναφέρθηκε στα κρούσματα που υπάρχουν στον Δήμο Έδεσσας και στην χαλαρότητα που δείχνει ο κόσμος σχετικά με την τήρηση των μέτρων, αναφέροντας σαν παράδειγμα την εκδρομή που πήγαν χθες οι μαθητές των Σχολείων της Έδεσσας, οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες, πήγαιναν κατά μπουλούκια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα σχολεία την ώρα του διαλείμματος.

Ζήτησε δε την βοήθεια των Δημοτικών Συμβούλων στην καμπάνια αυτή ώστε να πειστεί ο κόσμος να εφαρμόζει τα μέτρα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ενημερωθούν και οι Διευθυντές των Σχολείων ώστε να λάβουν τα μέτρα τους για τους μαθητές.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμπρόπουλος Κώστας ο οποίος ζήτησε να συμμετάσχουν οι πολίτες στα rapid-test που γίνονται στον Δήμο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι τη Δευτέρα και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε Ριζάρι και Άρνισσα, αντίστοιχα.

Όπως έγινε γνωστό στην παραπάνω συνεδρίαση, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κρούσματα Κορονό-ιού, ενώ στα Λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές από το Ριζάρι στην Έδεσσα, δε τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από μαθητές κλπ επιβάτες.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Λαμπρόπουλος Κώστας, συμπλήρωσαν ότι αν συνεχίσουμε έτσι, το λοκ-ντάου δεν θα αργήσει να επιβληθεί στην Έδεσσα και γενικότερα στην Π.Ε Πέλλας...

26-02-2021/20:40