ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ: '' ΦΤΩΧΟΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΘΑ ΦΥΓΩ''!!

2021-02-09

Τη δική του, επώνυμα και όχι ανώνυμα, απάντηση δίνει στους επικριτές, συκοφάντες και υβριστές του, όπως τους αποκαλεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκύδρας Πορτοκαλίδης Χάρης, για τις διαδικτυακές λεκτικές επιθέσεις που δέχεται τελευταία, λόγω της έντονης δραστηριότητάς του στα δρώμενα του Δήμου Σκύδρας. Δείτε τι απαντά, με ανοικτή επιστολή του και επώνυμα, στους επικριτές του...

Πληροφορήθηκα από φίλους ότι δέχτηκα για μια ακόμη φορά υβριστική, συκοφαντική και φραστική επίθεση μέσω του fb, από τα ίδια άτομα που με υβρίζουν και με συκοφαντούν από το 2014 που ασχολούμαι με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα λόγω της ενεργής μου δράσης.

Αυτό συμβαίνει, διότι κάποιοι θέλουν να σταματήσει η δραστηριότητά μου με κάθε τρόπο.

Τους ενημερώνω, λοιπόν, ότι αυτό που κάνουν, μου δίνει μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση για να συνεχίσω ακόμη πιο πεισματικά!

Η αγάπη μου για την πόλη μου και το Δήμο Σκύδρας είναι πάνω από όλα και κυρίως είναι πάνω από τα χρήματα, τα οποία για εσάς που με υβρίζετε είναι προτεραιότητά σας.

Είμαι στα δρώμενα της πόλης μου από την ηλικία των 9 ετών. Εργάζομαι από το 1983 κι έχω κάνει πολλές δουλειές. Ήμουν για πολλά χρόνια εργάτης στα εργοστάσια, τώρα είμαι οδηγός ταξί, όμως πιστεύω και υπερασπίζομαι το ρητό ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή και τα ένσημα μου είναι στην διάθεση του καθενός από εσάς. Βίωσα την ανεργία αρκετές φορές και αυτό που θέλω να πω στους συκοφάντες μου, είναι ότι η ανεργία δεν είναι αρρώστια, όπως εσείς την εννοείται. Στάθηκα στα πόδια μου, παρόλο που εσείς, οι υβριστές μου, θέλατε να με δείτε στο πάτωμα.

Είμαι αυτός που από μικρό παιδί βρέθηκα στους κόλπους της Εκκλησίας, είτε ως βοηθός στο Ιερό, είτε ασκώντας την ψαλτική σε αναλόγιο, είτε βοηθώντας με κάθε τρόπο την ενορία μου, παίρνοντας τα εύσημα από τους σεβαστούς μας ιερείς εκ του Άμβωνος.

Είμαι αυτός που από μικρό παιδί γαλουχήθηκα μέσα στους Συλλόγους της πόλης μας, τον «ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και τον «Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ», είτε ως αθλητής, είτε ως χορευτής ή δάσκαλος παραδοσιακών χορών. Εσείς, καλό θα ήταν, να μη μου μιλάτε εμένα περί πολιτιστικών, δεν σας επιτρέπω!

Από την άλλη, ποτέ μου δεν έκρυψα τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Είμαι αυτός που από μαθητής ήμουν αγωνιστής στη ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ και στη ΝΔ και διετέλεσα επί 12 συναπτά έτη μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε. ΝΔ Σκύδρας, ακόμη και ως Αντιπρόεδρος. Παρ' όλα αυτά, σέβομαι απεριόριστα τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός.

Eσείς, οι υβριστές και συκοφάντες μου, δεν υπερασπίζεστε προφανώς τη δημοκρατία, καθώς ασκείτε διάφορες μορφές «τρομοκρατίας-bulling» μέσω των κοινωνικών δικτυακών μέσων, όπου γίνεστε περίγελος.

Το βαθύ αίσθημα δικαίου, το οποίο υπηρετώ μέχρι και τώρα, είναι αυτό που με ώθησε και στους κόλπους της διαιτησίας -όπου αναφερθήκατε ποδοσφαίρου και βόλεϋ από το 1990.

Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επίσημων Διαιτητών Ν.Πέλλας επί 15 έτη. Αγωνίστηκα ενεργά ως διαιτητής ποδοσφαίρου επί 20 έτη. Διετέλεσα Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϋ Ελλάδας επί 4 έτη και επίσης, επί 10 έτη Πρόεδρος του ΣΥΔΠΕ Μακεδονίας. Αυτήν τη στιγμή συνεχίζω να αγωνίζομαι ως ενεργός Διαιτητής Βόλεϋ Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Το αν ήμουν καλός ή κακός διαιτητής δεν θα το κρίνω φυσικά εγώ, όμως για ένα πράγμα είμαι σίγουρα υπερήφανος. Δε χρηματιζόμουν ποτέ και δε χρηματίζομαι ούτε και σήμερα! Η εντιμότητα και οι αρχές μου εμένα δε μου το επιτρέπουν!

Ακόμη, όλα τα χρόνια της ζωής μου προσπαθώ να βοηθώ τους συνανθρώπους μου δίχως ανταλλάγματα. Έτσι μεγάλωσα κι έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι, σε αντίθεση με εσάς που επιστρατεύετε κάθε μέσο, χωρίς φραγμούς, προκειμένου να πετύχετε το σκοπό σας, ακόμη και να αποσπάσετε ψήφους στις εκλογές.

Σε καμία περίπτωση δε μεσολάβησα να χάσει κάποιος την δουλειά του για να πάρω εκδίκηση. Κατάφερα να ορθοποδήσω, ακόμη και μετά το σοβαρό τροχαίο της συζύγου μου, που μας στοίχισε σε όλα τα επίπεδα. Αλλά οι υβριστές μου, είστε οι ίδιοι άνθρωποι, που ούτε καν αυτό δε σεβαστήκατε.

Εγώ είμαι εδώ και δε σας φοβάμαι. Δε θίγομαι από συκοφαντίες και δεν πτοούμαι από τα τεχνάσματά σας! Στέκομαι όρθιος, πιστός στις αξίες και τις πεποιθήσεις μου, δίπλα στον κόσμο της πόλης μου, δίπλα στο συνδημότη μου και τα προβλήματά του, γιατί είμαι ένας από αυτούς, αλλά πάντα και δίπλα στην οικογένεια μου, την οποία δε σεβαστήκατε, αλλά αντίθετα, προσπαθήσατε να βλάψετε.

Σας το είπα κι άλλη φορά << Εγώ φτωχός μπήκα στο Δημοτικό Συμβούλιο και φτωχός θα φύγω!>> (κι ας με αποκαλείτε φτωχό σε όλα).

Ευχαριστώ ειλικρινά τον κόσμο που πιστεύει σ' εμένα και τις ικανότητές μου.

Ευχαριστώ τον κόσμο που με εξέλεξε 1ο Τοπικό Σύμβουλο στην πόλη μας το 2014 και 1ο στον Συνδυασμό μου στην Ενότητα της Σκύδρας, όχι γιατί είμαι πλούσιος ή κυρίαρχος του χρήματος, αλλά γιατί αυτή η μερίδα του κόσμου με αγαπά και πιστεύει πραγματικά στις ικανότητές και τις αξίες μου! Η αξία των ανθρώπων, κύριοι, δεν έχει τιμή, αλλά ηθική και αξιοπρέπεια!

Όλα στο φως λοιπόν, γιατί αυτό θέλουν πραγματικά οι Σκυδραίοι από εμένα!

Αυτό θα συνεχίσω να κάνω για την πόλη που αγαπώ!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

09-02-2021/10:12