ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ...

2021-04-22

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τη βιαιοπραγία που υπέστη ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. από Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης

Νέα πολιτικά «ήθη» και συμπεριφορές προσπαθεί να επιβάλλει στον τόπο και στο Δήμο μας Δημοτικός Σύμβουλος από τον συνδυασμό της πρώτης ελάσσονος Αντιπολίτευσης υποστηριζόμενος από ορισμένους ομοίους του Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 με τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας Νικόλαος Χατζηιωαννίδης ευρισκόμενος μπροστά σχεδόν από το Δημαρχείο δέχθηκε ξαφνική, απρόκλητη κι αναίτια φραστική και σωματική επίθεση βιαιοπραγίας από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης Χαρίτωνα Πορτοκαλίδη.

Ο προαναφερόμενος Δημοτικός Σύμβουλος όρμηξε και τον έπιασε από το λαιμό βιαίως χωρίς ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ν΄αντιδράσει και ν΄ανταποδώσει με οποιαδήποτε κίνηση ή αντίσταση κι ακολούθησε τη νόμιμη οδό, διότι εμείς μόνον αυτήν την οδό γνωρίζουμε κι ακολουθούμε.

Στη συνέχεια ο Χαρίτωνας Πορτοκαλίδης προκειμένου ν΄ αποφύγει τις επιπτώσεις της ύπουλης και κατάπτυστης πράξης του, με τη βοήθεια γνωστών του και μη εξαιρετέων που προσέτρεξαν αμέσως, κατέφυγε όχι στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας, ούτε στο κοντινό Νοσοκομείο Έδεσσας αλλά στο μακρύτερα ευρισκόμενο και χαρακτηρισμένο ως Covid Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο θρασύδειλος ότι κάθε προσπάθεια του ιδίου και των υποστηρικτών του να στοιχειοθετήσουν ένα άλλοθι με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία θα πέσει στο κενό. Μπροστά στην αλήθεια των γεγονότων και των αυτοπτών μαρτύρων δεν χωρούν αμφισβητήσεις, αναλήθειες ή προσπάθειες παραποίησης των γεγονότων και ξεπλύματος της αισχρής πράξης του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης και οι συνεργάτες του παράγουν σημαντικό έργο, έχει το θάρρος της γνώμης και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. με υπευθυνότητα και συνέπεια. Η προσπάθεια ορισμένων, όπως ο προαναφερόμενος Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης να μπλοκάρουν το έργο της Δ.Ε.Y.Α.Σ. πέφτει συνεχώς στο κενό, όπως η τελευταία αγωνιώδης προσπάθεια του ιδίου του δράστη και ορισμένων Συμβούλων της Αντιπολίτευσης ν΄αποτρέψουν με παρεμβάσεις τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την έγκριση και να ματαιώσουν την υλοποίηση του μεγαλύτερου έως τώρα έργου στο Δήμο μας, κι αναφέρομαι φυσικά στο Αποχετευτικό Έργο των 5.500.000€. Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. είχε στοχοποιηθεί.

Ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας

  • εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαο Χατζηιωαννίδη,
  • καταδικάζουμε απερίφραστα την ξαφνική, αναίτια, απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση εναντίον του από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης,
  • δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες που μας φέρνουν δεκαετίες πίσω δεν πρόκειται να τις ανεχθούμε, ούτε πρόκειται να μας πτοήσουν, να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν,
  • καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να καταδικάσουν το γεγονός, διότι ο Δήμος Σκύδρας δεν μπορεί ν΄αμαυρώνεται και να δυσφημείται από τις μεμονωμένες ενέργειες ανθρώπων που κατέχουν θέση και μάλιστα Δημοτικού Συμβούλου,
  • επιβεβαιώνουμε ότι, όπως πράττουμε έως τώρα, θα συνεχίσουμε το παραγωγικό και συλλογικό μας έργο και τη συμπεριφορά μας με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της συναίνεσης και της προόδου και ότι θα προστατεύσουμε και θα περιφρουρήσουμε τα πολιτικά μας ήθη από κάθε ακραία, αυταρχική κι απολίτικη ενέργεια και συμπεριφορά.

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου 

22-4-2021/13:07