ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-10-21

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ''ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ''!!

ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ''ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ  ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ''!!

ΡΥΣΑΦΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: '' Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ... ΧΡΩΜΑΤΙΣΘΕΙ''!!

ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ''Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ''!!

ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: ''ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ''!!

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΠΟΝΤΕΣ (ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ)!!

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΠΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΚΛΗΘΗΚΕ!!

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20/10/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, με μοναδικό θέμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Έδεσσας και την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του ιδίου Νοσοκομείου.

Στην παραπάνω σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ) και Σκύδρας, (εκ του μακρόθεν ο πρώτος), καθώς και φορείς της πόλης. Επίσης κλήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Τζαμτζής Ιορδάνης, ο οποίος όμως για τους δικούς του λόγους προτίμησε να μην παρευρεθεί!!

Αρχικά ενημέρωση για το θέμα και τα προβλήματα του Νοσοκομείου, έκανε προς το Σώμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δόντσιος Χρήστος και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αποστολίδης Χαράλαμπος, ο πρώτος εκ των οποίων κατέστησε σαφές ότι, ότι γίνεται αποφασίζεται από το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τσεπκεντζής Γιάννης, με πρωτοβουλία του οποίου συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος επανέλαβε τη στήριξη του στα αιτήματα των γιατρών και με την παρουσία του στην αυριανή (σημερινή) συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ πρότεινε εάν δεν βρεθεί ικανοποιητική λύση στο θέμα να παραιτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Έδεσσας.

Ο Ρυσάφης Αντώνης διευκρίνισε ότι η κουβέντα είναι πρωτίστως πολιτική, ζητώντας να μην χρωματισθεί κομματικά, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν κλήθηκαν στη συζήτηση και οι Βουλευτές του Νομού!!

Ο Τσιτσάγγας Χαράλαμπος πρότεινε να υιοθετηθεί και να συνταχθεί το Σώμα, με το ψήφισμα της ΕΙΝΑΠ της 18/10/2021.

Η Ταμβίσκου Έφη μιλώντας και σαν γιατρός, εξέφρασε τα παράπονά της για τα σχόλια που ακούσθηκαν και γράφηκαν με αφορμή τα όσα είπε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα (ΔΕΣ και ΕΔΩ), λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ''Δέχθηκα λάσπη για όσα είπα από τους ανώνυμους σχολιαστές του πληκτρολογίου''!!. 

Αναφέρθηκε στην απουσία των Βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι ''Η εντολή για το κλείσιμο της ΜΕΘ ήρθε άνωθεν!!, όμως εμείς δεν παραδοθήκαμε αμαχητί'', ενώ στο τέλος θα καταλήξουμε ένα διακομιστικό κέντρο!!, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ και όχι διακοπή. Επίσης επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής με τη δικαιοσύνη για Αστικές αποζημιώσεις σε περίπτωση απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Ιγνατιάδου Κατερίνα, λαβών το λόγο, αναρωτήθηκε εάν τα θέματα αυτά τέθηκαν υπόψιν του Πρωθυπουργού κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Έδεσσας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει ουδεμία αναστολή λειτουργίας των μονάδων του Νοσοκομείου, προτείνοντας να μετακινηθούν γιατροί από άλλα Νοσοκομεία της χώρας στην Έδεσσα, δίνοντας η πολιτεία τα απαραίτητα κίνητρα, συνδράμοντας σ΄ αυτό και οι τρεις Δήμοι που αφορά άμεσα η λειτουργία του Νοσοκομείου τους κατοίκους τους.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλουργίδης Αντώνιος, πρότεινε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ''Προκειμένου βρεθεί η συμφέρουσα λύση για τον τρόπο θα πρέπει να πιέσουμε ακόμη και αν χρειασθεί να γίνουμε το ''κακό'' σπυρί στην πολιτεία''!!

Τελικά στην ψηφοφορία που ακολούθησε τέθηκαν προς ψήφιση τρεις προτάσεις:

Η πρώτη πρόταση του Δημάρχου Έδεσσας Γιάννου Δημήτρη που ήταν κοινή με αυτήν του Ρυσάφη Αντώνη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω συμμετείχε στη συνεδρίαση από τη Γερμανία όπου βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους, η οποία πρότεινε την κάθοδο στην Αθήνα και συνάντηση με τους αρμόδιους για το θέμα Υπουργούς των τεσσάρων Δημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη και φορέων της πόλης, αλλά και με κινητοποιήσεις των κατοίκων κλπ φορέων της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Η δεύτερη του Τσεπκεντζή Γιάννη η οποία πρότεινε να συνταχθεί το Σώμα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της 18/10/2021 της ΕΙΝΑΠ, καθώς και ότι εάν δεν βρεθεί ικανοποιητική λύση στο θέμα να παραιτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ενώ η Τρίτη πρόταση του Τσιτσάγγα Χαράλαμπου, αναφερόταν στην υιοθέτηση της πρότασης της ανακοίνωσης των ιατρών της ΕΙΝΑΠ.

Κατά την ψηφοφορία, η δεύτερη και τρίτη πρόταση καταψηφίσθηκαν ενώ υπερψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία η κοινή πρόταση του Δημάρχου και Ρυσάφη, με την αρνητική ψήφο του Τσιτσάγγα Χαράλαμπου, την οποία υπερψήφισε και η παράταξη του Τσεπκεντζή Γιάννη.  

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο... 

21-10-2021/11:50