ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ...

2021-05-21

Ποντιακά σωματεία και σύλλογοι Noμού Πέλλας/353.000-1.000.000+ ψυχές ηρώων ζητούν δικαίωση

Στις 19 Μαΐου, όπως όλοι γνωρίζουμε, τιμάται η μνήμη των γενοκτονηθέντων Ελλήνων της καθ'ημάς Ανατολής, αυτή των ποντιακής καταγωγής Ελλήνων. Δυστυχώς, όμως τα τελευταία δύο προηγούμενα χρόνια οι τελετές μνήμης έχουν απαξιωτικό χαρακτήρα από μεριάς της Ελληνικής κυβέρνησης με οδηγίες της τελευταίας στιγμής. Εμείς, τα ποντιακά σωματεία της περιφερειακής ενότητας Πέλλας έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στη μνήμη, αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους τελετές.

Τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας, όπως πραγματικά τους αξίζει και ζητάμε επιτέλους:

-Την αναγνώριση της μιας και συνεχούς γενοκτονίας των Ελλήνων της καθ'ημάς Ανατολής , όπως οφείλεται και αρμόζει σε αυτό το τεράστιο και τραγικό γεγονός από την ελληνική πολιτεία, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ και της Αρμενίας.

-Η Ελληνική Βουλή, όπως αναφέρουμε και στο ψήφισμά μας πρέπει να συστήσει επιτροπή, όπου σε συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων και οργανισμών με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας, να νομοθετήσει αναγνωρίζοντας καθαρά το γεγονός αυτό. Να θεσπίσει:

Μια ημέρα(αργία) τιμής και εθνικού πένθους

Τη δημιουργία ενός κεντρικού χώρου απόδοσης τιμών, όπου θα γίνονται κεντρικές εκδηλώσεις προεξεχούσης της πολιτικής στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.

Καλούμε όλα τα προσφυγικά σωματεία και φορείς ανά την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες διαφορές, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με ένα και μοναδικό θέμα, αυτό της πραγματικής αναγνώρισης του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, που διέπραξαν οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί, από την Ελληνική Βουλή, αλλά και από την παγκόσμια κοινότητα.

Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου έχει το δικό της τραγικό κομμάτι, που δεν ξεχνούμε ποτέ.

Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας και ιδιαιτέρως από την Τουρκία, δε σταματά ποτέ..!

Τον συνεχίζουμε όλοι μαζί, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς μας,

καθώς η γενοκτονία των Ποντίων-όλων των Ελλήνων της καθ'ημάς Ανατολής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που παραμένει χωρίς δικαίωση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ p.p.s.pellas@gmail.com

21-5-2021/12:22