ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ- Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ…

2021-03-01

Στον ορισμό νέων Αντιδημάρχων προχώρησε η Δήμαρχος Σκύδρας, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα από σήμερα Δευτέρα 01/3/2021.

Αφού ευχηθούμε στους νέους Αντιδημάρχους, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους, θα μας επιτρέψουν να τους δώσουμε και μία συμβουλή, την οποία έχουμε αναφέρει και άλλες φορές σε όσους αναλαμβάνουν θέσεις εξουσίας και Διοίκησης.

Είναι μία διαχρονική ρύση του τραγικού ποιητή Αγάθων, ο οποίος είπε το εξής:

''Αγάθων (448 - 400): Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.''

Δείτε τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων, καθώς και ποια καθήκοντα ανατίθενται σ΄αυτούς  Ε  Δ  Ω

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας για το θέμα:

Ορισμός νέων Αντιδημάρχων στο Δήμο Σκύδρας - Δήλωση της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

Με αφορμή τον ορισμό νέων Αντιδημάρχων στο Δήμο Σκύδρας, με διάρκεια θητείας από 1-3-2021 έως 31-8-2022, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε σχετικά:

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους:

Μαρία Γιακαμόζη - Πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας,

Μιχάλη Μέγα - Οικονομικών,

Χαράλαμπο Γεραντίδη - Έργων και τεχνικής υπηρεσίας,

Γιώργο Σταματέλλο - Αγροτικής ανάπτυξης, προγραμματισμού και λαϊκών αγορών, και

Κωνσταντίνο Τερζίδη - Καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν στο Δήμο μας κατά το διάστημα της δεκαοκτάμηνης θητείας τους.

Ωστόσο η προσφορά τους δεν σταματάει εδώ, αφού συνεχίζεται από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου κι όσων υποχρεώσεων από το αξίωμα αυτό απορρέουν.

Θέσεις ευθύνης, μαζί μ΄αυτήν του Δημοτικού Συμβούλου, θ΄αναλάβουν όλα τα μέλη του συνδυασμού μας. Καλωσορίζω, λοιπόν, παράλληλα, κι εύχομαι στους νέους Αντιδημάρχους κάθε επιτυχία στο έργο τους:

Γιώργο Χρυσαφίδη - Έργων και τεχνικής υπηρεσίας,

Ιωάννα Βέργου - Πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας,

Αναστάσιο Αδαμίδη - Οικονομικών,

Αθανάσιο Γίτσα - Καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας,

Σταύρο Πασχαλίδη - Αγροτικής ανάπτυξης και λαϊκών αγορών.

Τόσο από εμένα, όσο κι από τους προηγούμενους Αντιδημάρχους αλλά κι από τα ικανά στελέχη των υπηρεσιών μας θα υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση, θα σταθούμε δίπλα τους ώστε να πετύχουν στο έργο τους. 

Και είμαι βέβαιη ότι θα πετύχουν μέσα στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών που ως παράταξη, ως συνδυασμός κι ως Δημοτική Αρχή έχουμε προδιαγράψει, έχουμε συνδιαμορφώσει και συμφωνήσει και τ΄οποίο επικύρωσαν και σφράγισαν με την ψήφο τους οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μας.

Βρισκόμαστε δέκα εννέα μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης συνεχόμενης θητείας στη διοίκηση του Δήμου μας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε δουλέψαμε με αμεσότητα, με μεθοδικότητα με συνεργατικότητα, με στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων, πρωτοβουλιών και διεκδικήσεων ώστε ν΄αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο για το συλλογικό καλό και για την ανάπτυξη της κοινωνίας και του τόπου μας.

Προτεραιότητα, αρχή, δέσμευση και υποχρέωσή μας ήταν και είναι η άσκηση και η προαγωγή ανθρωποκεντρικής πολιτικής με σεβασμό στην παράδοση και στο περιβάλλον. Υψηλό καθήκον κι αταλάντευτη προτεραιότητά μας ήταν και είναι η προστασία και η ενδυνάμωση των ανθρωπίνων αξιών, η κοινωνική, οικονομική και χωροταξική συνεκτικότητα και ισορροπία.

Και το έχουμε αποδείξει από την πρώτη θητεία μας ως Δημοτική Αρχή έχοντας ν΄αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης. Το αποδείξαμε και στη συνέχεια και πρόσφατα έχοντας ν΄αντιμετωπίσουμε επιπρόσθετα της οικονομικής και την πανδημική κρίση.

Μ΄αυτές τις αρχές και τις αξίες συνεχίζουμε ακάθεκτοι μαζί με τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας. Δεν μας πτοούν δυσκολίες, αντιξοότητες, προβλήματα ή συκοφαντίες, στημένα, προβοκατόρικα παιχνίδια που κάποιοι, ολίγιστοι, εξυφαίνουν.

Δεν υποχωρούμε, δε δειλιάζουμε, δε συμβιβαζόμαστε, δεν υποστέλλουμε τη σημαία της διαρκούς δράσης και της διεκδίκησης, δεν παραιτούμαστε αλλά αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλό για τη συλλογική πρόοδο και ευημερία.

Θεωρώ σημαντικό ν΄αποσαφηνιστεί για μια ακόμη φορά ότι: όσοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ή να συμπαραταχθούν ή δεν μπορούν να συμπορευτούν μαζί μας, όσοι επιχειρούν προσωπικές στρατηγικές και επιδιώκουν ατομικά ή ιδιοτελή συμφέροντα, όσοι βρίσκονται απέναντι από το κοινό αίσθημα και την κοινωνία, όσοι δεν μπορούν να είναι συντελεστές στη λύση των προβλημάτων του τόπου μας, ας μη γίνονται τουλάχιστον τροχοπέδη και εμπόδιο.

Με τους συνεργάτες μου - αιρετούς και υπηρεσιακούς - κι όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά διότι ο πολιτικός χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να τον αξιοποιούμε κάθε στιγμή. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια αυτοδιοίκηση ισχυρή κι αξιόπιστη, για μια κοινωνία ανθούσα, παραγωγική, δίκαιη και προοδευτική!

01-3-2021/13:40