ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!! ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ 67ΧΡΟΝΙΑ!!-ΠΩΣ ΖΕΙ… (ΦΩΤΟ)

2022-02-11

Μεγαλώσαμε ακούγοντας (ανάμεσα σε άλλα κλισέ και cringe παροιμίες) από τους γονείς μας ότι «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά».

Αν περάσουν 2-3 μέρες χωρίς να κάνουμε μπάνιο νιώθουμε βρώμικοι και δαχτυλοδεικτούμενοι. Ειδικά στη συγκυρία που περνάμε με την πανδημία εμπεδώσαμε πόσο κρίσιμο είναι να προσέχουμε την υγιεινή μας.

Για κάθε νέα οδηγία όμως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για κάθε Σπύρο Παπαδόπουλο αυτού του πλανήτη που προτρέπει να πλένουμε τα χέρια μας «πολύ σχολαστικά» εξακολουθεί να υπάρχει μια βροντερή (αν όχι βρωμερή) απάντηση:

Ο Αμού Χατζί!

Ο 87χρονος Ιρανός έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια γνωστός παγκοσμίως. Έχει κερδίσει με το σπαθί του (και την πεισματική άρνησή του να πλυθεί) τον τίτλο του «πιο βρώμικου ανθρώπου στον κόσμο».

Και τοποθετώντας (με δήλωσή του στην εφημερίδα «Tehran Times») την τελευταία φορά που έκανε μπάνιο στο μακρινό... 1955, μετατράπηκε εσχάτως και σε αντικείμενο μελέτης!

Μιας μελέτης με όχι ακριβώς αναμενόμενα αποτελέσματα!

Τι κι αν ζει λοιπόν σε μια ερημική περιοχή κοντά στο χωριό Ντεϊγκά...

Τι κι αν είναι μόνιμα καλυμμένος με μια παχιά επίστρωση μάκας και στάχτης (αποτέλεσμα της πεποίθησης του ότι το σαπούνι θα τον αρρωστήσει)...

Τι κι αν τρώει σάπιο κρέας και ψοφίμια, πίνει βρώμικο νερό από σκουριασμένα δοχεία και κουρεύεται καίγοντας τούφες μαλλιών στη φωτιά...

Τι κι αν κοιμάται σε λαγούμια που μοιάζουν με τάφους και καπνίζει στην πίπα του περιττώματα ζώων...

Ο Αμού άφησε κάγκελο εσχάτως την επιστημονική κοινότητα με το πόσο... ταύρος είναι από πλευράς υγείας!

Με επικεφαλής λοιπόν τον αναπληρωτή καθηγητή παρασιτολογίας, δρ. Γκολαμρεζά Μολαβί, ομάδα γιατρών από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας της Τεχεράνης επισκέφτηκε τον Χατζί.

Τον έπεισαν να τους επιτρέψει να τον υποβάλλουν σε κάποιες εξετάσεις.

Και ενώ κάπνιζε... τέσσερα-τέσσερα τα τσιγάρα και κοιτούσε με ενδιαφέρον τη μορφή του στον καθρέφτη, τον έψαξαν εξονυχιστικά:

Για κάθε λογής αρρώστια, για διάφορες μορφές ηπατίτιδας, για AIDS, για παράσιτα...

Μάταια έχασαν όμως τον χρόνο τους (και σκέφτηκαν ενδεχομένως να σκίσουν τα πτυχία τους)!

Ο Αμού αποδείχθηκε υγιέστατος!

Και η μόνη πάθηση που του βρήκαν ήταν η τριχίνωση (μια ασθένεια που προέρχεται από την κατανάλωση ωμού ή κακομαγειρεμένου κρέατος).

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η αποχή του από το πλύσιμο και η πλήρης έκθεσή του επί τόσα χρόνια στα μικρόβια είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός ανεπανάληπτου ανοσοποιητικού συστήματος, που έχει την ικανότητα να... αποκρούει σχεδόν τα πάντα.

Και λέμε σχεδόν τα πάντα, γιατί ο Αμού δεν απειλείται από ιούς και αρρώστιες, απειλείται όμως από την κακία κάποιων συνανθρώπων του.

Εξαιτίας του τρόπου που έχει επιλέξει να ζει (και στην τελική δεν επηρεάζει κανέναν αφού είναι μόνος) γίνεται συχνά στόχος χλευασμού ή και επιθέσεων με πέτρες.

Κάτι που οδήγησε κάποια στιγμή τον τοπικό κυβερνήτη να κάνει μια έκκληση:

Όχι στον Αμού να πλυθεί (αυτό είναι προφανές εδώ και 67 χρόνια ότι δεν συγκεντρώνει πιθανότητες ως ενδεχόμενο). Αλλά στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής να μην τον ενοχλούν λέγοντας ότι, παρά την εμφάνισή του, είναι μια ευγενική ψυχή που δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν...

11-02-2022/19:24