ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-12-18

Δ. ΜΠΙΝΟΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου και σε ειδική συνεδρίαση του σώματος εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και Απολογισμός του οικονομικού έτους 2018 με πλεόνασμα 655.686,47 € ενδεικτικό της συνετούς διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Αλμωπίας της οποίας περιόδου είχαμε την ευθύνη της διοίκησης.

Ένα έτος στο οποίο κατεγράφησαν σημαντικά και μεγάλα έργα όπως ο ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, το Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαρθάτων Λυμμάτων της πόλης της Αριδαίας, Αγροτικές Οδοποιίες και Αναπλάσεις Παιδικών Χαρών και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκαν 10.987.621,36 ευρώ και εγγράφηκαν στο οικονομικό έτος 2018 για να δοθούν σε χρήση στο 2019. Έργα για δαπάνες κτιρίων όπως για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστρίου Αριδαίας (2000.000 €),Ύδρευση της Πόλης της Αριδαίας και Οικισμών όπως Αρχάγγελος,Φούστανη Λουτράκι, Όρμα και Αγάθη (3.500.000€) Πλατείες και Παιδικές Χαρές σε όλα τα χωριά του Δήμου (500.000€), Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο με γήπεδα 5×5...

...γήπεδο Μπάσκετ και Όργανα Εξωτερικής Εκγύμνασης και Αθλητισμού (200.000€),Αισθητική Αναβάθμιση Λουτρακίου με πλακόστρωτα,ηλεκτροφωτισμό με LED φωτισμό από την είσοδο της Λουτρόπολης μέχρι τα ξενοδοχεία στο κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, Ασφαλτοστρώσεις (611.000 €) ,Ανάπλαση της Εισόδου της Αριδαίας από τον Εξαπλάτανο στο ύψος των Αθλητικών Γηπέδων μέχρι το Γενικό Λύκειο Αριδαίας(225.000 €), Αγροτική Οδοποιία σε Σαρακηνούς, Ίδα και Μικροχώρι Πιπεριάς(600.000€)...

... Αγροτική Οδοποιία στο Κτηνοτροφικό Πάρκο Γαρεφείου (200.000€) Ηλεκτροφωτισμό Οδών των Οικισμών και του Δυτικού Περιφερειακού της Αριδαίας,Έργα Αντιπλημμυρικά όπως αυτά στον Περιφερειακό της Αριδαίας, Πολυκάρπη, Προμάχους και Γαρέφι, Μελέτες για το Αρδευτικό Φράγμα Προδρόμου, η Μελέτη για την Ύδρευση της Ξιφιανής...

... Κόκκινοι Κάδοι για τα Φυτοφάρμακα και Μηχανισμοί Προπληρωμένης Κάρτας για την Άρδευση και άλλες πολλές παρεμβάσεις. Όλα αυτά εξασφαλίστηκαν με πολλή δουλειά και προγραμματισμό με σκοπό να αλλάξουμε την εικόνα της Αλμωπίας. Πηγές Χρηματοδότησης τα ΕΣΠΑ, ΤΟ ΥΠΕΣΔΑ, ΙNTERREG, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ AΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και τα LAEDER.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να τα ολοκληρώσει με ταχύτατους ρυθμούς και να σχεδιάσει και έργα δικά της ,που θα εκτελέσει η επόμενη Δημοτική Αρχή.Οφείλουμε να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον της Αλμωπίας και να δρομολογήσουμε Αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή μας.

18-12-2021/08:53