ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  KOIΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ...

2022-09-14

Να ξαναζωντανέψει το χωριό Καλλιθέα που βρίσκεται στα Τρίκαλα επιχειρεί ο πρόεδρος του χωριού, ο οποίος υλοποιεί μία πρωτότυπη ιδέα με αυτόν τον στόχο.

Το χωριό Καλλιθέα στον δήμο Μετεώρων βρίσκεται σε υψόμετρο 619 μέτρων. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που έγινε στο χωριό τον Αύγουστο και παρουσία πολλών επισκεπτών, ο πρόεδρος ανέφερε ότι όποιος επιθυμεί να έρθει να κάνει μόνιμη κατοικία στο χωριό του, θα του... χαρίσει το οικόπεδο.

Ο Στέργιος Παππάς μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα» και εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε να βάλει ένα λιθαράκι για να μεγαλώσει το χωριό.

Όπως σημείωσε οι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό είναι 60 άτομα, ενώ τόνισε ότι οι νέοι στην περιοχή είναι ελάχιστοι, σημειώνοντας ότι και το σχολείο είναι κλειστό εδώ και χρόνια. Τα εγγόνια του, όπως είπε, είναι τα μοναδικά παιδιά του οικισμού.

Τόνισε, όμως, ότι για να πάρει κάποιος το οικόπεδο υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως ότι δεν θα μπορεί να το πουλήσει, και, επίσης, θα πρέπει να γίνει μόνιμος κάτοικος του χωριού.

14/9/2022