ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ (100 ΕΥΡΩ ΚΛΠ)-ΒΙΝΤΕΟ...

2021-12-02

Εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης.

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, εντοπίστηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για Έλληνα που έφτασε στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική.

Θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα πιστοποιητικά νόσησης για τους ανεμβολίαστους πολίτες, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων.

Όπως είπε " μετά την πρόταση της Επιτροπής των ειδικών και με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί προκειμένου να υπάρχει πιστοποιητικό νόσησης δεν θα αρκεί το rapid test, αλλά θα πρέπει να γίνεται pcr -μοριακός έλεγχος . Όταν κάποιος είναι θετικός στον ιό είτε με self test είτε με rapid test μπορεί να μπαίνει στην καραντίνα. Αλλά για να μπορεί να έχει πιστοποιητικό νόσησης θα χρειάζεται να κάνει pcr .Αυτός είναι ένας καλύτερος έλεγχος για αυτούς που νοσούν. Να ξέρουμε ότι μέσω pcr έχει δηλωθεί, ότι έχουν νοσήσει με COVID".

Επίσης, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα θεματικά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα. Όπως είπε , μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα τα οποία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες " θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτά μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Για δε τα ανήλικα τέκνα θα υπάρχει η διαδικασία όπως υπάρχει και στους κλειστούς χώρους της εστίασης να γίνεται με rapid test".

02-12-2021/11:32