ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΥ!!

2021-09-24

Όπως μας ενημερώνει πάντα έγκυρα ο φίλος και στέλεχος της Π.Ε Πέλλας Τσουλφίδης Δημήτρης,  μέσα από την προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος θα πραγματοποιηθεί απογραφή από την ΕΛΑΣΤΑΤ. Δείτε πότε θα ξεκινήσει και με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας τουΚορονό-ιού...

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η ΕΛΣΤΑΤ «παραδοσιακά» διενεργεί Απογραφές κάθε δέκα χρόνια. Φέτος, η διαδικασία της Απογραφής θα ξεκινήσει μετά τις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί κάπου στον Δεκέμβριο. Η πανδημία, ωστόσο, φέρνει αναπόφευκτα αλλαγές στο σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο μηχανισμός της ΕΛΣΤΑΤ.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19), οπότε το αρχικό πλάνο, δηλαδή απογραφή μέσω συνέντευξης «πόρτα-πόρτα» με έντυπο ερωτηματολόγιο, αναπροσαρμόστηκε προκειμένου η Απογραφή να διεξαχθεί με ασφάλεια.

Φέτος οι απογραφείς θα εναποθέσουν κλειστούς φακέλους σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού -παλαιότερα τον αποκαλούσαν «ο αρχηγός του νοικοκυριού» θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Τaxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο -π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες-, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες απογραφές, λαμβάνοντας όμως όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ας συνδράμουμε στο έργο των απογραφέων.

24-9-2021/09:01