ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΩΛΥΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ''ΑΜΑΡΤΩΛΟ'' ΔΡΟΜΟ Χ/Κ ΒΟΡΑΣ!! (ΕΓΓΡΑΦΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

2023-01-19

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη στην οποία προέβη ο πρώην και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας, Μπίνος Δημήτρης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την 16/01/2023 (ΔΕΣ και ΕΔΩ),  αναφορικά με τη διαχείριση του δημοτικού και δημόσιου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις, όπως η τελευταία προσπάθεια απευθείας ανάθεσης 400.000 ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου προς το Χιονοδρονικό Κέντρο.

Μια προσπάθεια που οδήγησε στην ακύρωση της υπογραφής των σχεδίων σύμβασης του Δήμου, γιατί όπως αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν διασφαλίζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διαφάνειας και της ισότητας στη συμμετοχή και δεν εξασφαλίζεται ο ανόθευτος ανταγωνισμός.

Από το ποσοστό έκπτωσης δεν προκύπτει ότι ο Δήμος διαπραγματεύτηκε ουσιωδώς, συγκρίνοντας τιμές από παρόμοια έργα παλαιότερων ετών του Δήμου Αλμωπίας αλλά και των άλλων Δήμων.

Δείτε σχετικά την παρακάτω υπ΄αριθ. 24/2022 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Υπηρεσίας Επιτρόπου της Π.Ε Πέλλας, που εκδόθηκε την 15/12/2022 και όπως αναφέρει στο διά ταύτα ΚΩΛΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ για τους λόγους που αναφέρεται σ ΄αυτήν, και ειδικότερα στα όσα αναγράφονται στην σελίδα -6 & 7- της παραπάνω απόφασης.

Επίσης, δείτε σχετικά και στο παρακάτω βίντεο μετά το 06:20 λεπτό του βίντεο...

19/01/2023