ΧΙΣΚΑΚΗ ΜΕΛΙΤΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΗ ΧΡΗΣΤΟ...

2023-09-09

Η Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Χισκάκη Μελίτα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας με την παράταξη '' ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ'' του Μπάτση Χρήστου.

Δείτε παρακάτω το πλούσιο βιογραφικό της εν λόγω υποψηφίας Δημοτικής Συμβούλου:

Βιογραφικό σημείωμα υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Χισκάκη Μελίτας

Γεννήθηκα στην Έδεσσα το 1970. Γονείς μου ήταν ο Εμμανουήλ Χισκάκης, μαθηματικός, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας της Αριδαίας και διευθυντής του τμήματος ασφαλίσεων στα κεντρικά της ίδιας τράπεζας και η Πηνελόπη Ιεροπούλου, συνταξιούχος υπάλληλος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Αριδαίας, αριστούχος και εισήχθη, μεταξύ των πρώτων, στο Πολυτεχνείο Πατρών, στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικών Σχολών. Συμμετείχα ενεργά σε πολιτικά κινήματα και υπήρξα ιδρυτικό μέλος του «Αντίλογου».

Εργάστηκα στη ΔΕΗ ως μηχανικός παραγωγής στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Άγρα. Από το 1997 εργάζομαι ως ιδιώτης μελετητής και επιβλέπων κατασκευής Υδροηλεκτρικών Έργων και συγκαταλέγομαι στους πρώτους μηχανικούς που ασχολήθηκαν με την ιδιωτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Από το 1999 είμαι υπεύθυνη λειτουργίας 9 υδροηλεκτρικών έργων.

Επίσης είμαι υπεύθυνη συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 από το 2007 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τη Lloyd's Register. Σε συνεργασία με τους Lloyd's και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποιήσαμε το πρώτο πανελλαδικά σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρησης.

Έχω αποκτήσει την πιστοποίηση Διαχείρισης Υδατικών Πόρων κατά το πρόσφατο πρότυπο ISO 46000.

Από το 2007 μέχρι σήμερα είμαι μελετητής, επιβλέπων κατασκευής και υπεύθυνη λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοπαραγωγής σε κτίρια και γήπεδα εγκατάστασης.

Παράλληλα από το 1997 μέχρι σήμερα είμαι μελετητής και επιβλέπων μηχανικός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτιρίων και υδραυλικών έργων.

Από το 2005 είμαι εταίρος, διαχειριστής και υπεύθυνη ενεργειακών και Η/Μ μελετών της εταιρείας «ALPHA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΚΕ».

Μελέτες μου βρίσκονται δημοσιευμένες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Ενδεικτικά αναφέρω τη μελέτη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αλμωπίας η οποία εκπονήθηκε με εντολή του ΤΕΕ και στην οποία συμμετείχα ως μέλος τριμελούς ομάδας εργασίας. Έχω πάρει μέρος σε συνέδρια ελληνικών και ξένων οργανισμών. Ενδεικτικά αναφέρω την παρουσίασή μου σε συνέδριο της ΙΕΝΕ (Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης) με θέμα το ενεργειακό status της Αλμωπίας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) και διετέλεσα αντιπρόεδρος αυτού.

Επίσης είμαι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Αποτελώ ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αριδαίας και διετέλεσα πρόεδρος αυτού.

Διετέλεσα μετά από πρόσκληση, μέλος του Δοιοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αριδαίας ως τεχνοκράτης και γνώστης του αντικειμένου και αρνήθηκα να εισπράξω τη νόμιμη αποζημίωση της συμμετοχής μου.

Επίσης διετέλεσα αμισθί σύμβουλος του Δημάρχου Αλμωπίας από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2020.

Μιλάω Γαλλικά και Αγγλικά. Είμαι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Νίκο Τσελεπή και έχουμε ένα γιο 20 χρονών.

09/9/2023