ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ 42 ΚΙΛΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΑΘΩΩΘΗΚΕ!!

2021-05-22

Αθώο έκρινε τον 43χρονο αστυνομικό το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση με τα 42,5 κιλά εκρηκτικών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της γυναίκας του, που οδηγούσε ο ίδιος, ενώ στον 53χρονο κουνιάδο του που ανέλαβε την ευθύνη, επέβαλε δύο μήνες με τριετή αναστολή.

Στην απολογία του ο αστυνομικός επανέλαβε ότι δεν γνώριζε κάτι για το υλικό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος περιέγραψε την έκπληξή του στους αστυνομικούς που έκαναντον έλεγχο. «Είμαι αστυνομικός, παρακαλώ να μου επιτρέψετε να κάνω ένα τηλέφωνο με ανοιχτή ακρόαση στον κουνιάδο μου», φέρεται να τους είπε.

Ο 53χρονος κουνιάδος του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ανέλαβε την ευθύνη.

«Eγώ αναλαμβάνω όλη τη ευθύνη», φέρεται να είπε είπε και ενώπιον του δικαστηρίου και πρόσθεσε ότι τα εκρηκτικά ήταν παρατημένα σε μια αποθήκη της οικογένειάς τους γιατί ο πατέρας τους έβγαζε παλιότερα άδειες εκβραχισμού και γι' αυτό τα χρησιμοποιούσε. Τόνισε δε ότι τα έβαλε στο αυτοκίνητο για να απομακρύνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Ζητάω συγνώμη που έβαλα σε τόση ταλαιπωρία τον γαμπρό μου, τον αστυνομικό και την γυναίκα του, που έχουν και δύο μωρά», είπε χαρακτηριστικά ο 53χρονος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς δύο ημεδαποί εκ τον οποίων ο ένας αστυνομικός, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης συνολικού βάρους 42,5 κιλών. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ για τον αστυνομικό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

Πηγή πληροφοριών: cretapost

22-5-2021/12:20