ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΑΚΗΣ: ‘’Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ’’!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-07-04

Επιστολή προς τον ΦΟΔΣΑ, σχετικά με την Λειτουργία του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας, απέστειλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλμωπίας Κετικίδης Γιάννης, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή  την προτροπή ή καλύτερα απαίτηση του Χατζηδημητρίου Σάκη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Βέσκο Δημήτρη...

... κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της, την Πέμπτη 01/7/2021,να φέρει κατ΄ επειγόντως προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αλμωπίας, καθ΄όσον όπως ανέφερε η λειτουργία του αποτελεί ''Οικολογικό έγκλημα''!!

Ειδικότερα, η παρακάτω επιστολή εστάλη στα μέσα ενημέρωσης λίγο μετά την παραπάνω πρόταση του Χατζηδημητρίου Σάκη και λίγο πριν τη λήξη της ανωτέρω συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μετά το 02:35 λεπτό, την πρόταση του Χατζηδημητρίου Σάκη για την επείγον συζήτηση του θέματος  για τον ΧΥΤΑ, καθώς και τη σχετική επιστολή με τα ερωτήματα που απέστειλε προς τον ΦΟΔΣΑ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλμωπίας.

04/7/2021

ΘΈΜΑ: «Λειτουργία ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας

Στα πλαίσια της άσκησης των αρμοδιοτήτων μου κα της υποχρέωσης για ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας στην Αλμωπία, παρακαλώ για την σχετική ενημέρωση μας, όσον αφορά τον τρόπο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του χώρου, δεδομένου ότι αυτός δέχεται επιπλέον απορρίμματα περίπου 100ton ημερησίως από τον Δήμο Βέροιας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

1. Εάν είναι επαρκείς και ανταποκρίνονται οι υποδομές το ΧΥΤΑ της 1ης ΔΕ Πέλλας στις δεδομένες συνθήκες και έχουν την προβλεπόμενη απόδοση στη λειτουργία τους.

2. Εάν το σύστημα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων (βιολογικός καθαρισμός) βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ικανοποιούνται οι προδιαγραφές εξόδου.

3. Εάν το σύστημα διαχείρισης βιοαερίου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

4. Εάν εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα χωματοκάλυψης.

Η σχετική ενημέρωση για τα ανωτέρω από τον φορέα σας είναι απαραίτητη καθώς στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ενημερωθούν αντίστοιχα τόσο τα μέλη καθώς και της τοπικής κοινωνίας, για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Τέλος δεδομένης της σημασίας του έργου για την περιοχή μας, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για την άμβλυνση των όποιων δυσλειτουργιών προκύπτουν.

Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Και Υπηρεσιών Δόμησης

Κετικίδης Ιωάννης