ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΣΑ ΟΤΙ ‘’ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ’’!!

2022-09-13

ΣΧΟΛΙΑ 2

Καβγάς ξέσπασε για τη δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το κόστος που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά προκειμένου να μεταβούν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, κάτι το οποίο εξασφαλίζει και διπλό επίδομα θέρμανσης.

Ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων ότι «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει». Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση από πλευράς του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε σοκαριστική τη συγκεκριμένη δήλωση και ότι προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά.

Η δήλωση Πέτσα που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «έχει αυξηθεί 1.200% η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, έχουμε τη δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο, τότε θα σας βοηθήσουμε. Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «χρειάζεται να δείχνουμε μια προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

«Η πορεία όλων μας εξαρτάται από το πόσο προσαρμοζόμαστε στις δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στη γειτονιά μας πρέπει να μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και στη συνέχεια επανήλθε λέγοντας:

«Δεν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμός κάποιου κάπου. Υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί σε κάτι φθηνότερο. Υπάρχει η οικονομική δυνατότητα; Εμείς είμαστε εδώ για να το επιδοτήσουμε».

Ηλιόπουλος για Πέτσα: Σοκαριστική η δήλωσή του- Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά

«Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε:

«Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».

Η απάντηση Πέτσα

Για αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στα social media όσον αφορά στη φράση του «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» αναφέρει ο κ. Στέλιος Πέτσας.

13/9/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-09-14 00:24

Μήνυμα: Συμφώνησαν και οι βουλευτές του νομού μαζί του.... τραγικό αντί να παραιτηθεί βγάζει και γλώσσα ο γελοίος

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2022-09-14 20:50

Μήνυμα: Πικρή αλήθεια