ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΑΥΛΑΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ…

2023-01-16

Το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σήκωσαν οι γιοι και τα εγγόνια του. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Κοιμητήριο του Ναού της Αναστάσεως, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Η πομπή ξεκίνησε από την Μητρόπολη μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας και κατευθύνθηκε προς τα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Νωρίτερα, η αυτοκινητοπομπή πέρασε από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η σορός του τέως μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι λίγο μετά τις 11, αφού ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα. Οι πύλες της εκκλησίας έκλεισαν λίγο μετά τις 12:20.

Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος πήγαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Την ώρα της μεταφοράς, χαμήλωσαν το κεφάλι τους ως ένδειξη σεβασμού και έκαναν τον σταυρό τους. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Νωρίτερα, είχαν φθάσει οι νυν και πρώην βασιλείς, μεταξύ των οποίων η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος, όπως και η άλλη αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη. Τους εν ενεργεία βασιλείς υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά, Παύλος. Τελευταία, βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, 'Αννα - Μαρία.

Την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρών επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

16/01/2023