ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ‘’ΜΑΛΑΜΑ’’ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

2021-06-05

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ομογενή επιχειρηματία ο οποίος υποστηρίζει ότι αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά της Προέδρου της Δημοκρατίας ότι του απέσπασε με τεχνάσματα 545.000 ευρώ και ένα ROLEX. 

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταθέσει μηνύσεις και αγωγές, είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, και ο δικηγόρος του μίλησε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1. "Πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, στον οποίο ο σοφέρ του είπε ότι έχει "σχέσεις" με έναν "Εισαγγελέα" και ότι αν ήθελε μπορούσε να τους γνωρίσει, όπως και έγινε. 

Είχαν κάποιες τυπικές επαφές και κάποια στιγμή, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τον δήθεν "Εισαγγελέα", ότι ένας φίλος του που διαμένει στο εξωτερικό, ήθελε να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας" ανέφερε.

Σύμφωνα με το δικηγόρο και όπως περιγράφεται στην αγωγή, τα χρήματα ο "Εισαγγελέας" τα πήρε από τον επιχειρηματία, σε "δόσεις":

  • 250.000 ευρώ το 2019 για να εξασφαλίζει την ελληνική υπηκοότητα στον ομογενή φίλο του μηνυτή , για να προσπεράσει την χρονοβόρα διαδικασία, όπως φέρεται να του είπε ο «Εισαγγελέας».
  • 50.000 ευρώ σε δεύτερο χρόνο, για να ξεπεράσει «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν», χωρίς να διευκρινίζει πια είναι αυτά.
  • 195.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2020 για να βοηθήσει τον επιχειρηματία σε φορολογικό έλεγχο που διατάχθηκε σε εταιρία του, μιλώντας για «προσωπική γνωριμία και φιλία με τον Χρήστο Σταϊκούρα».
  • 50.000 ευρώ κατά την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου για να ξεπεράσει «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν», χωρίς να διευκρινίζει πια είναι αυτά.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης στον ΑΝΤ1, αγοράστηκε και παραδόθηκε και ένα ρολόι ROLEX, καθώς ο " "Εισαγγελέας" ζήτησε από τον επιχειρηματία, για να δοθεί δήθεν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να βρει στο εξωτερικό ένα ρολόι ROLEX που εκείνη ήθελε, με πράσινο καντράν, το οποίο δεν το έβρισκε στην Ελλάδα".

 Ο δικηγόρος του επιχειρηματία υποστήριξε ότι έχει ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί συζήτηση του με τον αντίδικο, στον οποίο ο "Εισαγγελέας", που αποκάλυψε ότι είναι αστυνομικός, είπε, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ότι "είναι μπροστινός" και πως τον έχουν βάλει άλλοι.

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 επικοινώνησε με τον αστυνομικό, ο οποίος ανέφερε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό. "Δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα και έχω αποδείξεις. Άλλωστε, ο τρόπος ζωής μου δείχνει πως δεν έχω αυτά τα χρήματα. Δεν αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής μου. Θα το δείξει η Δικαιοσύνη. Δεν είμαι ηθικός αυτουργός των πράξεων" δήλωσε.

05-6-2021/16:02