ΑΣΠΡΗ ΑΠΟΘΗΚΗ (ΕΝΑΝΤΙ Α.Τ ΑΡΙΔΑΙΑΣ): ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ‘’ΦΑΝΤΑΣΜΑ’’ ΠΟΥ… ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2023-09-16

ΣΧΟΛΙΑ 2

Ρεπορτάζ By Sakis

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας, αρκετοί αναγνώστες μας, κάτοικοι Αλμωπίας-και όχι μόνο-, ζητούν να μάθουν τις προθέσεις των υποψηφίων Δημάρχων, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το παραπάνω θέμα.

Οι πολίτες της Αλμωπίας λοιπόν, δεν ζητούν, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις από τους τρεις υποψήφιους Δημάρχους για το τι σκοπεύουν να πράξουν για την πληγή αυτή που προσβάλλει την Αριδαία και την Αλμωπία γενικότερα.

Ακόμη ένα θέμα λοιπόν, μετά το Κολυμβητήριο, την Λαϊκή αγορά και το ΔΑΣΑΚΙ, που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Αριδαίας, και που δυστυχώς μάλιστα βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αριδαίας, αποτελεί ντροπή για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη την Αλμωπία!!

Αναφερόμαστε στην ''ΑΣΠΡΗ ΑΠΟΘΗΚΗ'' όπως την γνωρίζουν οι παλαιότεροι, και για τους νεώτερους, το επιβλητικό και εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται έναντι του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας...

... που δυστυχώς χρόνια τώρα, δεν αξιοποιείται, αλλά και ουδείς εκ των αρμοδίων τολμά να αγγίξει το θέμα, προκειμένου βρεθεί λύση. Να σημειώσουμε ότι το παραπάνω κτίριο ανήκει στον Δήμο Αλμωπίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που συνέλλεξε η ιστοσελίδα μας, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Αριδαίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση πολλών Δημοσίων κλπ Υπηρεσιών για πολλά χρόνια, και ειδικότερα:

Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεωπονική Υπηρεσία, Αγρονομείο, Γεωπόνοι, Εφορία καπνού, Ιδιωτική τεχνική σχολ, και αργότερα Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, Ειρηνοδικείο, Οικονομική Εφορία, Οργανισμός κόκκινου πιπεριού, Επαρχείο Αλμωπίας, Μορφωτικός Σύλλογος "Αλμωπία", Ταχυδρομείο, Τάξεις 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, Αίθουσα τελετών, Γήπεδο μπάσκετ του ΦΟΑ στον αύλειο χώρο του κτιρίου, Αποθήκη του Δήμου Αριδαίας.

Σήμερα το κτίριο είναι δυστυχώς εγκαταλελλειμένο, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου έχει υποστεί πολλές διαβρώσεις και φθορές με αποτέλεσμα να καθίσταται μη λειτουργικό, ιδιαίτερα από πλευράς στατικότητας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, λόγω και των προβλημάτων που δημιούργησε στο κτίριο ο σεισμός του Δεκεμβρίου του 1990.

Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια, είχε προταθεί να στεγάσει την υπό ίδρυση Σχολή Αστυφυλάκων, ενώ για το σκοπό αυτό είχε έρθει από την Αθήνα αρμόδια επιτροπή να το ελέγξει, αλλά προτιμήθηκαν τελικά για τους γνωστούς λόγους οι εγκαταστάσεις στη Νάουσα.

Έκτοτε ακούσθηκαν πολλές προτάσεις, όπως να ανακαινισθεί, να κατεδαφιστεί κλπ., προτάσεις όμως που έμειναν μόνο στα λόγια.

Εν τω μεταξύ το κτίριο οι υπεύθυνοι το αφήνουν να ρημάζει, ενώ δίνουν χιλιάδες ευρώ για να στεγασθούν διάφορες Δημόσιες ή Δημοτικές Υπηρεσίες, όπως το Ι.Κ.Α, το Κ.Ε.Π, ο Ο.Α.Ε.Δ, το Πολεοδομικό γραφείο Αριδαίας κλπ, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό το εν λόγω κτίριο, για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες, ώστε να μην είναι διασκορπισμένες και ταλαιπωρείται ο πολίτης, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή.

Το μόνο που έπραξαν ήταν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο πέριξ του κτιρίου, διαμορφώνοντάς τον ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων!!, ενώ στα σχέδια της νυν Δημοτικής Αρχής είναι η κατεδάφιση του και η ανέγερση πάρκου. Μία πρόταση που μάλλον σε πολλούς δεν αρέσεις επικαλούμενη την ιστορικότητα του κτηρίου.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο πως είναι εξωτερικά το κτίριο-θεωρούμε ότι και εσωτερικά είναι σε κακή κατάσταση-, ενώ αξίζει να δει το θέμα τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η αντιπολίτευση, ώστε να βρεθεί λύση και να αξιοποιηθεί το κτίριο ''φάντασμα'' που προσβάλλει την πόλη!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο, σε ποια κατάσταση βρίσκεται το παραπάνω κτήριο, και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια:

16/9/2023
ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2023-09-16 18:09

Μήνυμα: Το κτίριο αυτό ανήκει σε σύνδεσμο κοινοτήτων Αλμωπίας.Υπαρχει ταμπέλα πίσω από την μεγάλη μαύρη πόρτα προς το γυμνάσιο.Μια ματιά στα ανοιχτά παράθυρα του υπόγειου δείχνει τον σκουριασμένο οπλισμό των θεμελίων.Πιστευω ότι η μόνη λύση είναι η κατεδάφιση του κτιρίου διότι πιθανόν να υπάρχει κίνδυνος.

Υπηρξα ο τελευταίος διευθυντής του ΤΕΛ Αριδαίας,οι μαθητές του οποίου στοιβάζονταν στις λεγόμενες αίθουσες.Ακολουθησε μετά τον σεισμό εσπευσμένη μεταφορά των μαθητών στο κτίριο του ΙΕΚ Αριδαίας.Ολα δυστυχώς είναι μπλεγμένα για διάφορους λόγους.

Κ.Γρηγοριου.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία: 2023-09-17 11:49

Μήνυμα: Να γκρεμιστεί και να γίνει δημοτικό παρκιγκ