ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: ''ΠΑΓΙΔΕΣ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ!! (ΦΩΤΟ)

2023-05-18

Ρεπορτάζ By Sakis 

Δεν υπάρχει θεωρούμε οδηγός ο οποίος κινείται με το αυτοκίνητό του στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Πέλλας ή εντός των πόλεων , που να μην δυσκολεύτηκε στον προσανατολισμό του, και ειδικά ο ξένος επισκέπτης, καθόσον οι πληροφοριακές κλπ πινακίδες της Τροχαίας είναι αφενός μουντζουρωμένες, αφετέρου μη ορατές, ή κρυμμένες από τη βλάστηση που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει δυστυχώς ανησυχητικές διαστάσεις με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία μπορεί να είναι από ελαφριά έως και βαριά ή και θανατηφόρα ακόμα.

Και ενώ όλοι σχεδόν αναγνωρίζουμε ότι οι απερίσκεπτες και επικίνδυνες αυτές ενέργειες μπορεί να έχουν βαρύ τίμημα, μια μικρή ευτυχώς μειοψηφία κινούμενη στην ανωνυμία, εξακολουθεί να προβαίνει, ελαφρά τη καρδία και χωρίς δυστυχώς συνείδηση, στο γνωστό άθλημα του γραψίματος διαφόρων συνθημάτων, επικόλλησης διαφόρων φωτογραφιών, μουντζουρώματος και καταστροφών των πληροφοριακών κλπ πινακίδων της Τροχαίας, προκειμένου, είτε να σπάσουν πλάκα, είτε για χαβαλέ , και κυρίως να προβάλει τις όποιες οπαδικές ποδοσφαιρικές ιδέες του, θέτοντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι ορατό και παρατηρείται σ' όλο τον ελλαδικό χώρο. Το βλέπουμε παντού. Υπάρχει γύρω μας. Κοντά στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στο χώρο της δουλειάς μας. Κι όμως κανένας δεν συγκινείται και δεν αναλογίζεται τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να έχει, ακόμα και οι αρμόδιες υπηρεσίες που αδρανούν , προκειμένου ελαχιστοποιηθεί ή και να μηδενιστεί η εγκληματική αυτή συμπεριφορά.

Και για όλα αυτά, δυστυχώς υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες με τον ωχαδερφισμό μας, τη βαριεστιμάρα μας, την έλλειψη ή άγνοια κινδύνου κλπ., αντί να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή των Νόμων, αρκεί να υπάρχει η θέληση. 

Ας ελπίσουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να προιβούν στον καθαρισμό των πινακίδων, πριν να είναι αργά και συμβεί το μοιραίο και αρχίσουμε και πάλι τα ευχολίγια και το ανάθεμα.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φώτο από την κατάσταση που επικρατεί ΜΟΝΟ στο επαρχιακό δίκτυο Αριδαίας-Έδεσσας, με τις πινακίδες να βρίσκονται στην παραπάνω κατάσταση.

18/5/2023