ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: ''Ο ΨΥΧΙΚΟΣ… ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ''; 

2022-11-21

ΣΧΟΛΙΑ 2

Με έκπληξη, απορία αλλά και εκνευρισμό παρακολουθεί μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, τα όσα συμβαίνουν και αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, πίσω από τις... κλειστές πόρτες, αναφορικά με τους βιασμούς κλπ κακοποιήσεις γυναικών και ειδικότερα μικρών παιδιών και μάλιστα από άτομα, είτε του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους είτε από άτομα τα οποία είναι ταγμένα να τα προσέχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Θεωρούμε ότι είναι περιττό να αναφερθούμε σε κάθε περίπτωση χωριστά, καθόσον τα Μέσα Ενημέρωσης, καθημερινά αναλύουν και αναδεικνύουν τα γεγονότα, τα οποία ξεκίνησαν από την δολοφονία της άτυχης Καραλάιν από το σύζυγό της Μπάμπη, αλλά και την καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από παράγοντα του αθλητισμού πριν αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο... ασκός του Αιόλου και να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα ακούμε.

Πεποίθηση μας δυστυχώς  είναι ότι, αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι... σταγόνα στον ωκεανό, από το σύνολο αυτών των περιστατικών που έλαβαν, λαμβάνουν  ή θα λάβουν χώρα στο μέλλον, τόσο στις πόλεις, αλλά πολύ δε περισσότερο στην επαρχία, καθόσον ο φόβος και οι απειλές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη από τους δράστες έναντι των αδύναμων γυναικών ή παιδιών.

Είναι βέβαιο ότι στις μικρές κοινωνίες της επαρχίας, όλα λίγο- πολύ είναι γνωστά τα περιστατικά αυτά, αλλά όπως προαναφέραμε, ο φόβος και το ''δε βαριέσαι, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα και που να μπλέξω τώρα'' διαιωνίζουν αυτές τις καταστάσεις, μένοντας ατιμώρητοι οι ένοχοι και τα θύματα να ανεβαίνουν τον δικό τους... Γολγοθά.

Το εξοργιστικό μάλιστα στα συμβάντα αυτά που γίνονται μέσα σε στενό οικογενειακό κύκλο, και οι δράστες είναι άτομα της οικογένειας, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι μητέρες κλπ παππούδες και γιαγιάδες, ενδεχομένως να γνωρίζουν αλλά για τους δικούς τους λόγους να μη μιλάνε.

Δυστυχώς, και ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας, ήδη άρχισε να... ξηλώνεται για να μην πω ότι μάλλον άρχισε να διαλύεται και αυτό και με ευθύνη της επίσημης Πολιτείας με τις νέες ''μόδες'' που επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, και υιοθετεί αναγκαστικά η εκάστοτε Κυβέρνηση, αναφορικά με τον πολιτικό γάμο, με την καύση των νεκρών, με τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλλου, με τον γονέα Α και Β, τις υιοθεσίες από τα ομόφυλα ζευγάρια, ακόμη- ακόμη και από την εξαφάνιση από το λεξιλόγιό μας των όρων '' Ο Άνδρας μου και Η Γυναίκα μου'', οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους όρους ''Ο Σύντροφός μου και η σύντροφός μου'' ,αλλά και άλλα πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε αλλά ετοιμάζονται μεθοδικά από την Νέα Τάξη Πραγμάτων, να τα καθιερώσουν στη ζωή μας.

Στην κατάσταση αυτή (των βιασμών ανήλικων παιδιών και μηδενισμού της προσωπικότητας των γυναικών) θεωρούμε ότι σημαντικό ρόλο θα πρέπει να έπαιξε και η είσοδος κατά χιλιάδων αλλοδαπών στη χώρα μας, που αντί να τους εντάξουμε στα δικά μας ήθη και έθιμα, δυστυχώς τείνει να μας εντάξουν αυτοί στα δικά τους!!, οι οποίοι έχουν διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικά ήθη και έθιμα, όπου στις περισσότερες χώρες αυτών, δυστυχώς και ο βιασμός δεν θεωρείται αδίκημα, αλλά ούτε και ο γάμος μεταξύ ηλικιωμένων και νεαρών ανήλικων κοριτσιών, όπως ισχύει στη χώρα μας-τουλάχιστον μέχρι σήμερα-!!

Αρωγός στην προσπάθεια της αυτή η Νέα Τάξη Πραγμάτων, δυστυχώς βρίσκει ακούσια ή εκούσια, μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης και ειδικά την τηλεόραση, που προσεκτικά και μεθοδικά αν παρατηρήσει κανείς περνούν τη γραμμή αυτή, είτε μέσα από διάφορες σειρές και ταινίες που προβάλλονται αλλά και διάφορες άλλες εκπομπές τις οποίες παρουσιάζουν άτομα... αμφιλεγόμενα, τα οποία μάλιστα εκθειάζουν αυτές τις νέες μόδες, εφαρμόζοντας το ''δόγμα Γκαίμπελς'' ο οποίος έλεγε ότι: '' Όταν λες συνέχεια για ένα θέμα, όλο και κάτι μένει'', υποβάλλοντας την Ελληνική Ορθόδοξη οικογένεια σε μία συνεχή πλύση εγκεφάλου και έναν ψυχικό βιασμό, περνώντας έτσι τα αρρωστημένα μηνύματά της (Νέα Τάξη Πραγμάτων).

Στον αντίποδα, καταργήσαμε ή ακυρώσαμε τα ήθη και τα έθιμά μας, την Εκκλησία με τα όποια προβλήματά της από την παραβατική συμπεριφορά ευτυχώς ολίγων ιερωμένων, την αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πολλές αλλαγές που έχουν επιφέρει στην κοινωνία και ποιος ξέρει πόσες ακόμη θα επιφέρουν.

Μάλιστα φθάσαμε στο σημείο, το φυσιολογικό να θεωρείται αφύσικο, το λογικό, παράλογο αλλά και το αντίθετο, ενώ όποιος υποστηρίζει το λογικό και το ηθικό να θεωρείται οπισθοδρομικός και παρίας στον περίγυρό του και στην κοινωνία, ειδικά στις νέες ηλικίες.

Και όμως όλα αυτά τα γεγονότα, που αρκετοί θεωρούν ότι είναι ''Σημεία των καιρών'', που συμβαίνουν σήμερα και δυστυχώς θα συμβούν στο μέλλον ακόμη χειρότερα, έχουν προβλεφθεί και ειπωθεί δύο χιλιάδες χρόνια πριν και αναφέρονται-αναγράφονται με τα τότε λόγια της εποχής στο διαχρονικό και αλάνθαστο βιβλίο της Αγίας Γραφής και ειδικότερα στην Καινή Διαθήκη, που καλό θα είναι να την διαβάσουμε τουλάχιστον μία φορά άπαντες.

Σίγουρα κάποιοι διαφωνούν με όλα αυτά-δικαίωμά τους, και μάλιστα όπως είπε και ο Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας Βολταίρος ''Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες''- όπως όμως και δικαίωμα της υγιούς σκεπτόμενης Ελληνικής και Ορθόδοξης κοινωνίας είναι να περιφρουρήσει τα όσα μας άφησαν παρακαταθήκη οι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες μας, που σίγουρα δεν φανταζόταν ποτέ στα χρόνια τους ότι η Ελλάδα θα ζούσε τέτοιες καταστάσεις.

Και όπως δείχνουν τα γεγονότα έχουμε πολλά δυστυχώς ακόμη να δούμε και να ζήσουμε...

Θεοδωρίδης Σάκης, διαχειριστής της ιστοσελίδας ifonitispellas.gr

21/11/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-11-21 17:23

Μήνυμα: Καλά τα λες , οι γονείς και η οικογένειά παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού , από αυτούς πρέπει να αρχίσει η αλλαγή .τα παιδιά τους να αφήσουν το κινητό και όλα τα συναφή που επηρεάζουν τον εγκέφαλο τους και να ζήσουν ξένοιαστα την ηλικία τους.Να αποκτήσουν πρότυπα, να διαβάσουν να μορφωθουν, να αθληθουν, την βία όταν την βλέπουν την εφαρμόζουν στην πράξη.ετσι για πλάκα! Ας προσέξουμε λοιπόν όλοι μας από όποια πλευρά κιαν είμαστε !

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2022-11-21 19:06

Μήνυμα: Προσυπογράφω. Προοδευτικός πολίτης.