ΑΡΙΔΑΙΑ: ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ''ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ'' ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

2022-11-16

ΣΧΟΛΙΟ 1

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;

Είναι πραγματικά ακατανόητη και ανεξήγητη η εμμονή της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας, να επιμένει άνευ λόγου και αιτίας, να προγραμματίζει τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του ομώνυμου Δήμου, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, παρά το γεγονός ότι, αφενός, εξέλιπον πλέον οι λόγοι για το θέμα αυτό (Κορονό-ιός)...

... αφετέρου, είναι κάτι που το ζητoύν επίμονα και επανειλημμένα, όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης, οι συνεδριάσεις να λαμβάνουν χώρα διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι ασφαλής από άποψης χωροθέτησης, αλλά και σε ώρες που δεν είναι ''ακατάλληλες'', π.χ 9 και 10 η ώρα το πρωί!!  όπως γίνεται τώρα!!, αιτήματα τα οποία μάλιστα αποτελούν συχνά-πυκνά σημεία τριβής και έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Ίσως κάποιοι να επικαλεστούν ότι η Δημοτική Αρχή κινείται μέσα στη Νομιμότητα. Το ερώτημα όμως είναι εάν κινείται και μέσα στην Ηθική και την Δεοντολογία, καθόσον ότι είναι Νόμιμο δεν είναι και Ηθικό!!

Δεδομένου μάλιστα και του γεγονότος ότι η παρούσα Κυβέρνηση με Νομοθετικές παρεμβάσεις έχει αναβαθμίσει τις Οικονομικές Επιτροπές, προκειμένου να έχει πλειοψηφία η Διοικούσα παράταξη, κάτι που σε πρώτο βαθμό κρίθηκαν οι διατάξεις αυτού του Νόμου αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, υποβαθμίζοντας παράλληλα τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, που από αρκετούς χαρακτηρίζονται ως συνεδριάσεις... βιτρίνας!!

Στον αντίποδα, η Δημοτική Αρχή και κατ΄ επέκταση η Διοίκηση της Λουτρόπολης Αλμωπίας, πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της παραπάνω επιχείρησης, στην αίθουσα των γραφείων στην Λουτρόπολη Αλμωπίας, που είναι απείρως μικρότερη-χωροταξικά- της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου με τη βία χωρούν τα μέλη του Δ.Σ και τα Μέσα Ενημέρωσης που καλύπτουν αυτές.

Αποτέλεσμα αυτής της στείρας επιμονής της Δημοτικής Αρχής είναι οι συνεδριάσεις να είναι... κολοβές και να πραγματοποιούνται μέσα σε... οικογενειακό κλίμα, με παρόντα μόνο τα μέλη της συμπολίτευσης, δημιουργώντας μία κατάσταση που μάλλον ευνοεί την Διοικούσα παράταξη, αφού περνά όλα τα θέματα ομόφωνα, χωρίς να υπάρχει ο αντίλογος και η άλλη άποψη για τα προς συζήτηση και ψήφιση θέματα!!

Οι μόνοι δε χαμένοι της όλης υπόθεσης, οι κάτοικοι της Αλμωπίας, αφού οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το μέλλον τους, στερούνται τον έλεγχο και τις όποιες χρήσιμες επισημάνσεις της αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να βελτιώσουν αυτές.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι: '' Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα''. Λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να υπάρχει η θέληση!!. Όπως εύλογα και εύστοχα αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε, είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί η... Χρυσή τομή, ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και να ασκεί ο καθένας τα καθήκοντά του σύμφωνα με τη βούληση του Νομοθέτη αλλά και των κατοίκων της Αλμωπίας!!

Τι εμποδίζει άραγε την Διοικούσα παράταξη αλλά και την αντιπολίτευση να βρουν μία λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές στο θέμα αυτό; Και μέχρι που θα πάει άραγε αυτή η κατάσταση;

Κάποιοι λένε ότι για όλα ευθύνεται ο πολιτικός εγωισμός και το πολιτικό πρεστίζ!! Κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι αληθές...

Ελπίζουμε τέλος να αφουγκραστούν τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλμωπίας, οι έχοντες την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να βρεθεί σύντομα λύση και να λειτουργεί η αναβαθμισμένη πλέον Οικονομική Επιτροπή, όπως πρέπει, με παρόντα όλα τα μέλη της, και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Αλμωπίας.

Εκτός και αν η κατάσταση αυτή βολεύει άπαντες...

16/11/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-11-17 13:09

Μήνυμα: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ