ΑΡΙΔΑΙΑ ΤΩΡΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ENΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-11-24

Ρεπορτάζ By Sakis

Μία σημαντική ενημέρωση λαμβάνει χώρα, τώρα (Πέμπτη 24/11/2022) στην κεντρική πλατεία της πόλης της Αριδαίας, αναφορικά με το φαινόμενο της εποχής μας, την ενδοοικογενειακή βία και ειδικότερα τη  βία κατά των γυναικών.

Έτσι λοιπόν, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, του Δήμου Αλμωπίας, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Κ.Υ. Αριδαίας (κοινωνική λειτουργός, επισκέπτρια υγείας, μαία), βρίσκονται στην παραπάνω πλατεία όπου ενημερώνουν σχετικά τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες της περιοχής για το θέμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παραπάνω δράση θα επαναληφθεί και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες, στον προαύλιο χώρο του Αγροτικού Ιατρείου Εξαπλατάνου.

Σημαντική η αποκάλυψη που έγινε στην ιστοσελίδα μας, ότι επειδή στην Π.Ε Πέλλας δεν υπάρχει ανάλογη υπηρεσία φροντίδας κακοποιημένων γυναικών, πολλές περιπτώσεις από αυτές απευθύνονται στις αντίστοιχες μονάδες της Ημαθίας και Φλώρινας που υπάρχουν και λειτουργούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των γυναικών αυτών.

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να εντείνουν τις προσπάθειες και να πιέσουν στην δημιουργία ανάλογης υπηρεσίας και στην Πέλλα.

Δείτε τι μας είπε για το θέμα η υπεύθυνη της παραπάνω εκδήλωσης, καθώς και φώτο αλλά και χρήσιμες για το θέμα πληροφορίες...

24/11/2022