ΑΡΙΔΑΙΑ ΤΩΡΑ: ΠΗΡΑΝ ‘’ΦΩΤΙΑ’’ ΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΣΤΟ ‘’ΔΑΣΑΚΙ’’!!-ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ… (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-04-16

Μία ευχάριστη μάλλον ταλαιπωρία υφίστανται οι κάτοικοι, στην Βόρεια πλευρά της Αριδαίας, αφού και σήμερα Σάββατο, συνεργεία του Δήμου Αλμωπίας, της ΔΕΔΗΕ και του Δασαρχείου, βρίσκονται στο σημείο προβαίνοντας στην κοπή χόρτων και δένδρων που είναι επικίνδυνα, τόσο για τα καλώδια της ΔΕΗ όσο και επειδή λόγω παλαιότητας, σάπισαν και είναι πιθανών να ξεριζωθούν και να προκαλέσουν ζημιές.

Όπως και πριν μερικές ημέρες (ΔΕΣ και ΕΔΩ), παρών και πάλι στις εργασίες είναι ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Συλλέκτης Γιώργος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αριδαίας Ταρασίδης Θεόδωρος, και ο Αντιδήμαρχος Γιάντσης Δημήτρης.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι η κοπή χόρτων, ο καθαρισμός του χώρου αλλά και η κοπή δένδρων ύστερα από υπόδειξη του Δασαρχείου για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι.

Επίσης, και σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α, στα σχέδια του είναι εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες κλπ παράγοντες, είναι να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους της Αλμωπίας, ως χώρος αναψυχής και διασκέδασης για την Πρωτομαγιά, συνοδεία παραδοσιακής κλπ μουσικής με ευθύνη της ΔΗΚΕΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οδός έμπροσθεν του ''ΔΑΣΑΚΙ'' είναι κλειστός για ευνόητους λόγους, ενώ η ξυλεία θα δοθεί σε εθελοντές που βοηθούν στην κοπή των δένδρων και σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες.

Ευχόμαστε να ξαναγίνει και πάλι στολίδι το ΔΑΣΑΚΙ για την Αριδαία, αλλά και να πάρουν σειρά και οι άλλοι χώροι που έχουν παραιτηθεί στο έλοες του χρόνου και αμαυρώνουν την πόλη, όπως η κλειστή αγορά στο ΚΤΕΛ Αριδαίας, η ''Άσπρη αποθήκη'' και το κολυμβητήριο.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο τις εργασίες αλλά και την θεαματική κοπή και πτώση των άρρωστων (σάπιων) δένδρων,  αλλά και των δένδρων που εμποδίζουν τα καλώδια της ΔΕΗ, η οποία και βρίσκεται στο χώρο για κάθε περίπτωση. 

16/4/2022