ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΚΑΘ’ ΟΣΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ!!

2023-08-01

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ρεπορτάζ By Sakis

Ήρθαν πριν 2-3 μήνες περίπου στην Αλμωπία και αφού έψαξαν και βρήκαν την κατάλληλη οικοδομή στην Αριδαία, έχτισαν με πολύ κόπο και κουβαλώντας μία-μία τις μικρές μπαλίτσες από λάσπη, τη μικρή φωλίτσα τους, το ζευγάρι των χελιδονιών.

Και ω του θαύματος, σε λίγες ημέρες το ζευγάρι των χελιδονιών, γέννησε πέντε αυγά, που μόλις τα νεογέννητα χελιδονάκια βγήκαν από το κέλυφος, και τα οποία μόλις και μετά βίας χωρούσαν μέσα στη στενάχωρη φωλίτσα.

Μάλιστα οι γονείς τους τα βράδια όπως διαπιστώθηκε έμεναν εκτός της φωλιάς, αλλά πάντα πολύ κοντά σ΄αυτήν, ενώ όλη την ημέρα πηγαινοερχόταν, φέρνοντας τροφή για τους μικρούς νεοσσούς.

Και τα μικρά αυτά μαυριδερά μικρά χελιδονάκια, μέρα με τη μέρα μεγάλωναν, ώσπου δυστυχώς η μικρή φωλίτσα δεν τα χωρούσε, ενώ μάλιστα για πάνω από 2-3 φορές έπεφταν από τη φωλίτσα, τα οποία όμως τα επανατοποθετούσαν στη θέση τους οι ιδιοκτήτες της οικοδομής.

Σε μία μόνο περίπτωση δεν πρόλαβαν, καθόσον ένα από αυτά που έτυχε να πέσει από τη φωλίτσα, έγινε δυστυχώς τροφή για την γάτα της γειτονιάς.

Φυσικά όλο αυτό το διάστημα οι στοργικοί γονείς δεν σταματούσαν να πηγαινοέρχονται, πότε ο ένας πότε ο άλλος φέρνοντας τροφή για τα μικρά χελιδονάκια.

Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να τα βοηθήσουν, με τροφή και νερό καθόσον η μικρή φωλίτσα ήταν χτισμένη σε δύσκολο σημείο της οικοδομής, αφενός, αφετέρου, μόλις πλησίαζαν για να τα βοηθήσουν, δεχόντουσαν τις εναέριες επιθέσεις και τα συνεχή τιτιβίσματα των γονέων που ήταν φύλακες άγγελοι των μικρών τους, καθόσον ''Τα πάντα εν σοφία εποίησε''!!

Μάλιστα η γάτα της γειτονιάς που μάλλον καλόμαθε, έστεκε στην πυλωτή της οικοδομής προκειμένου αρπάξει όποιο μικρό έπεφτε από τη φωλιά. Και πάλι όμως οι δύο ιπτάμενοι φύλακες-γονείς, βλέποντας το τετράποδο πλησίον της φωλιάς, πετώντας γύρω από αυτήν με απίστευτη ταχύτητα και με τα τιτιβίσματά τους, προκαλούσαν στην γάτα, όχι φόβο φυσικά, αλλά μία ανησυχία και μία ζαλάδα καθόσον γυρνούσε το κεφάλι της, προσπαθώντας να παρακολουθήσει την πορεία των γονέων-χελιδονιών.

Σήμερα λοιπόν τρεις μήνες περίπου μετά τον ερχομό τους, τα τέσσερα εναπομείναντα μικρά χελιδονάκια έχουν πλέον ξεπεταχθεί, δεν χωρούν πλέον μέσα στη στενάχωρη φωλιά, και είναι ζήτημα ημερών να μάθουν, κάτω από την καθοδήγηση των γονέων τους να πετάξουν προς το μεγάλο ταξίδι τους.

Μακάρι και του χρόνου να μας ξαναέρθουν, για να επαναλάβουν και να συνεχίσουν το έργο των γονιών τους για τη διαιώνιση του είδους τους.

01/8/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-08-03 10:35

Μήνυμα: Θα έρθουν και του χρόνου και θα κάνουν και άλλες φωλιές.