ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!

2021-08-07

Με αφορμή τις τραγικές εικόνες που είδαμε τις ημέρες αυτές στα κανάλια από τους χώρους των πυρκαγιών, που θύμιζαν κυριολεκτικά ...Κόλαση του Δάντη, επανέρχεται στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων κλπ ακάλυπτων χώρων από δένδρα, ξερά χόρτα κλπ βλάστηση αλλά και επικίνδυνα υλικά στον αστικό ιστό του Δήμου Αλμωπίας, αλλά και στους λοιπούς Δήμους της Π.Ε Πέλλας.

Μία από τις σημαντικές αιτίες πρόκλησης αλλά και μετάδοσης-επέκτασης της πυρκαγιάς, είναι δυστυχώς και οι παραπάνω χώροι, οι οποίοι παρά τις ανακοινώσεις του Δήμου Αλμωπίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι ιδιοκτήτες κλπ υπόχρεοι αν και είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίσουν ή να τα αποψιλώσουν...

... δυστυχώς δεν το πράττουν, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα οικόπεδα κλπ χώροι, να θυμίζουν μικρά... δάση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόκληση πυρκαγιών και τόπος ύπαρξης ερπετών και κάθε άλλου είδους τρωκτικών που βρίσκουν καταφύγιο σ΄αυτά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χόρτα κλπ βλάστηση εμποδίζουν και την ορατότητα των οδηγών στα επίμαχα σημεία.

Και αυτό γιατί οι καθ΄ύλιν αρμόδιες Υπηρεσίες ελέγχου, άφησαν στα χαρτιά τις όποιες ανακοινώσεις, καθόσον δεν πραγματοποιούν και δεν εφαρμόζουν τα αυτονόητα, με αποτέλεσμα, να τρέχουμε και να μη φθάνουμε αν- ο μη γένοιτο- συμβεί το μοιραίο.

Το ίδιο δυστυχώς φαινόμενο παρατηρείται και στους άλλους Δήμους της Πέλλας!!

Ακούνε οι καθ' ύλιν αρμόδιες Υπηρεσίες...

07-8-2021/17:12