ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ Ο ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-04-11

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ρεπορτάζ By Sakis

Τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ριζοχωρίου-Πέλλας από την πολυσχιδή δραστηριότητα του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Ιγνατίου & Αγίου Γεωργίου του χωριού τους, πατήρ Ιλαρίωνα, ο οποίος εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, έχει μετατρέψει τον αύλειο χώρο του παραπάνω Ιερού Ναού, σε μία πανέμορφη παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια του χωριού.

Το ίδιο ευχάριστα εκπλήσσεται ταυτόχρονα και ο επισκέπτης της παραπάνω τοπικής κοινότητας από την εικόνα που αντικρίζει στην εκκλησία.

Ο κατά γενική ομολογία ικανότατος και δραστήριος ιερέας του παραπάνω χωριού, κατάφερε τόσο με την οικονομική όσο και εθελοντική βοήθεια και εργασία των ομοχωρίων του, να έχει μετατρέψει κυριολεκτικά τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού σε παιδική χαρά που θα ζήλευε ακόμη και ένας σύγχρονος επαγγελματικός παιδότοπος.

Η ιστοσελίδα μας έγινε κοινωνός αυτής της ενέργειας και επισκέφθηκε τον παραπάνω χώρο σήμερα Κυριακή 11/4/2021, όπου βρήκαμε αρκετούς γονείς με τα παιδιά τους να απολαμβάνουν οι μεν μεγάλοι τον πολύ καλό καιρό, τα δε πιτσιρίκια το άνετο και ασφαλές παιχνίδι τους στην παιδική χαρά η οποία περιέχει κούνιες, τραμπάλες, τραμπολίνα, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), ακόμη και επιδαπέδιο σκάκι  προς χρήση των μικρών παιδιών.

Ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι οι γονείς των παιδιών, εξήραν την ενέργεια αυτή του πάτερ Ιλαρίωνα, ο οποίος σεμνά και ταπεινά όπως αρμόζει στο σχήμα του μας μίλησε εκτός κάμερας για το έργο του και για τη βοήθεια των συγχωριανών του.

Μάλιστα, μία από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο παρελθόν ήταν και το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων με την θεατρική ομάδα του χωριού και θέμα την φλογερή ηρωίδα της Επανάστασης Μαντώ Μαυρογένους και για τον μαρτυρικό βίο του Νεομάρτυρα Γεωργίου του Χιοπολίτη.

Εντύπωση επίσης μας προκάλεσε και το γεγονός ότι στις περισσότερες κατοικίες του χωριού, κυμάτιζε η Ελληνική Σημαία.

Μακάρι το παράδειγμα του παραπάνω πατήρ Ιλαρίωνα να το ακολουθήσουν και άλλοι Θρησκευτικοί λειτουργοί, και όχι μόνο...

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο...

11-4-2021/13:16

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-04-11 20:19

Το Όνομά σας:

Κυριακή

Email:

kiriakixrisidou@yahoo.com

Μήνυμα:

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που αναδεικνύεται το θεάρεστο έργο τού πατήρ Ιλαρίωνα.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΧΟΣ ΙΕΡΕΑΣ με καλοσύνη και ταπεινός.Ευχαριστω από Καρδιάς...