ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ ΑΨΑΛΟΥ-ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

2022-09-24

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Αλμωπίας, ήταν και είναι και η τοπική κοινότητα Αψάλου-Πέλλας, οι κάτοικοι του οποίου διακατέχονται από αισθήματα αγανάκτησης και απογοήτευσης, από την απαράδεκτη και τραγική εικόνα που παρουσιάζουν τα Κοιμητήρια του χωριού τους, που όπως άλλωστε λέει ο θυμόσοφος λαός μας, ότι ''Ο καθρέπτης ενός χωριού είναι τα Κοιμητήρια του''.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι διαμαρτύρονται στην ιστοσελίδα μας, στέλνοντας μάλιστα και ανάλογο φωτογραφικό υλικό, καθώς τα Κοιμητήρια του χωριού τους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης, η περίφραξη έχει καταρρεύσει σε ορισμένα σημεία και τα χόρτα, που θυμίζουν μικρό... δάσος, εμποδίζουν την διέλευση τους, στην προσπάθειά να επισκεφθούν τους τάφους των προσφιλών τους προσώπων.

Δηλώνουν ότι, η Δημοτική Αρχή αλλά και η Διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για καθαρισμό και για αποκατάσταση της περίφραξης κλπ προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κοιμητήριά του χωριού, αδιαφορεί παντελώς, για την εικόνα των Κοιμητηρίων και οι όποιες παρεμβάσεις, γίνονται από προσωπικό ενδιαφέρον των κατοίκων.

Αξίζει συναφώς να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, προσλαμβάνει συχνά εργάτες σε κάθε κοινότητα με ημερομίσθιο πέντε ημερών για το λόγο αυτό, δηλαδή τον καθαρισμό των Σχολείων, Κοιμητηρίων κλπ κοινοχρήστων χώρων του χωριού!!

Αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε στο παρακάτω βίντεο, τις φώτο που μας έστειλαν κάτοικοι του παραπάνω χωριού, ζητώντας μέσω της ιστοσελίδας μας τον άμεσο καθαρισμό των Κοιμητηρίων της τ.κ Αψάλου-Πέλλας, από την Δημοτική Αρχή που άλλωστε είναι υποχρέωσή της, όπως τονίζουν.

24/9/2022