ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ & ΤΟΥ ‘’ΑΡΙΩΝ’’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΟΥΡΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ…

2022-02-07

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την απώλεια του Δημήτρη Ουρούμη

Αισθάνομαι βαθύτατα θλιμμένος, από την ξαφνική απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη και δασκάλου που τίμησε με το έργο του για δεκαετίες την τοπική μας παράδοση, διδάσκοντας όχι μόνο μουσική αλλά και ήθος σε δεκάδες παιδιά.

Ο Δημήτρης Ουρούμης, υπήρξε άξιος συνεχιστής του σπουδαίου πατέρα του, Γιώργου και τώρα θα τον συντροφεύει εκεί ψηλά, όπου θα βρίσκονται δύο αετοί της μουσικής της Μακεδονίας.

Καλό ταξίδι δάσκαλε!

"Αγαπημέμε μας δάσκαλε, θα σε κουβαλάμε στην ψυχή μας"

Τα λόγια είναι πάμφωχα όταν πρέπει να αποχαιρετήσεις κάποιον από την οικογένεια σου. Κι ο Δημήτρης Ουρούμης ήταν οικογένειά μας. Υπήρξε ταλαντούχος δάσκαλος, φίλος και πάνω απ' όλα άνθρωπος. Σεμνός, ταπεινός, ακέραιος. Αφιέρωσε την όλη την ζωή στην μουσική που αγάπησε βαθιά. Κουβάλησε την άξια κληρονομιά των Ουρούμηδων, του σπουδαίου πατέρα του και την παρέδωσε παρακαταθήκη στους νεότερους.

Έδωσε φως και πήρε φως. Σημάδεψε με την μουσική του πορεία τον πολιτισμό της Αλμωπίας. Στο δημοτικό ωδείο, στην δημοτική φιλαρμονική, στον σύλλογο μας.

Στον "ΑΡΙΩΝΑ" 22 χρόνια μαέστρος με μαεστρία δημιούργησε ένα τετράφωνο στερέωμα. Ρεπερτόριο απαιτητικό και αδιαμφισβήτητα ποιοτικό. Συναυλίες, εμφανίσεις, αφιερώματα, εκδηλώσεις. Δύο φορές την εβδομάδα η χορωδία μας είχε πρόβα. Πως να μην δεθείς; πως να μην νιώθεις οικογένεια;

Δάσκαλε "Με το λύχνο του άστρου", "το πέλαγο είναι βαθύ" και το "της δικαιοσύνης ήλιε", η "όμορφη πόλη" σήμερα έσβησε και θρηνούμε τον άνθρωπό μας. Σήμερα παίζεις μουσική στην αυλή των αγγέλων και εμείς "Αγαπημέμε μας δάσκαλε, θα σε κουβαλάμε στην ψυχή μας".

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Το ΔΣ Σ.Φ.Μ.Α. «ο ΑΡΙΩΝ»

07-02-2022/11:58