ΑΡΙΔΑΙΑ: ''ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣ'', Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΙΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ!!

2023-03-10

ΣΧΟΛΙΑ 3

Ένα Ρωμαϊκό αξίωμα και νομικό ρητό αναφέρει ότι: ''Dura lex, sed lex'' (ντούρα λεξ, σεντ λεξ) δηλαδή «Σκληρός νόμος, αλλά νόμος». Στον αντίποδα όμως υπάρχει και η Ελληνική πραγματικότητα, η οποία έχει αποδείξει εν τοις πράγμασι για το θέμα, ότι ''Η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου δημιουργεί ενίοτε αδικίες''.

Γιατί το λέμε αυτό, διαβάστε και θα καταλάβετε:

Έντονα διαμαρτύρονται τελευταία οι επαγγελματίες της Αριδαίας και ειδικότερα οι ιδιοκτήτες εστίασης, Καφέ κλπ συναφών καταστημάτων, καθόσον δέχονται καθημερινά ελέγχους από συνεργεία του Σ.Δ.Ο.Ε όπως αναφέρουν, δεχόμενοι δυσανάλογα πρόστιμα με το είδος της παράβασης και συγκεκριμένα για ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 1 ή 2 ευρώ, υποβλήθηκε πρόστιμο 500,00 και 1.000,00 ευρώ!! κλπ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρουν, επί μία σχεδόν εβδομάδα, συνεργείο έξι υπαλλήλων από υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, διενεργούν ελέγχους, επιβάλλοντας βαριά πρόστιμα για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, όπως η ανωτέρω περίπτωση.

Σίγουρα όλοι μας, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, είμαστε υπέρ της εφαρμογής του Νόμου, αλλά εφαρμογή αναλογική, με μέτρο και με επιείκεια, δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν άπαντες και ειδικά οι επαγγελματίες…

10/3/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-03-10 15:47

Μήνυμα: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ? Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2023-03-10 17:37

Μήνυμα: Ε δεν πάμε καλά και γι'αυτό πρέπει να φταίει κάποιος άλλος όχι εμείς ,πρέπει να φταίει η δημοτική αρχή κ.λπ.,τι να πει κανείς !

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2023-03-10 23:37

Μήνυμα: Ναι φίλε φταίει η κυβέρνηση για τα πρόστιμα και φυσικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ενώ γνωρίζουν ότι ο Νομός υποφέρει οικονομικά του πίνουν το αίμα και Ναι φταίει και ο Μπατσης επειδή είναι κολλητός των βουλευτών και δεν πατάει πόδι να φύγουν από την πόλη μας οι φοροεισπρακτορες του Μητσοτάκη. Τα πρόστιμα εδώ και μια εβδομάδα πέφτουν βροχή στην Αριδαία εσύ που ζεις? Γιατί δεν πάει το ΣΔΟΕ στα Γιαννιτσά 1 εβδομάδα; Μα φυσικά επειδή από εκεί είναι όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος πατάει πόδι. Κύριε Θεοδωρίδη παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο μου.

Ευχαριστώ