ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Τ.Κ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ-ΠΕΛΛΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2021-09-03

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα κοιμητήρια του Εξαπλατάνου-Πέλλας, σύμφωνα με καταγγελίες και παράπονα των κατοίκων, αλλά και όπως διαπίστωσε δυστυχώς και η ιστοσελίδα μας. Ειδικότερα, και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και φώτο, υπάρχουν στοίβες τα σκουπίδια εντός και εκτός του χώρου, ξερά κλαδιά με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, ακλάδευτα δένδρα κλπ.

Όπως μας ανέφεραν κάτοικοι του Εξαπλατάνου που συναντήσαμε στο χώρο, οι οποίοι και αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών!!, καθόσον όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, αν ενδιαφερόταν στο ελάχιστο ο καθένας να καθαρίζει περιμετρικά τον τάφο του αγαπημένου του προσώπου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Κάποιοι άλλοι πρότειναν μάλιστα να ορίσει το χωριό ένα άτομο να καθαρίζει και να προσέχει τα κοιμητήρια, δίνοντας ο κάθε κάτοικος ένα μικρό συμβολικό ποσό για την αμοιβή του, ώστε να υπάρχει καθαριότητα και ευταξία στο χώρο.

Άλλωστε ας μη λησμονούμε ότι υπάρχουν και τα πέντε ημερομίσθια το μήνα, από τον Δήμο Αλμωπίας για τις τοπικές κοινότητες, και γι΄αυτό το σκοπό!! 

Εν κατακλείδι, σε κάθε περίπτωση την ευθύνη συντήρησης των κοιμητηρίων την έχει η Δημοτική Αρχή η οποία και θα πρέπει να φροντίσει για τα αυτονόητα...

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο και φώτο...

03-9-2021/11:59