ΑΡΙΔΑΙΑ: ΠΡΟΒΑ... ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΟΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;

2022-01-11

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Επίσης είναι παγκοίνως γνωστό ότι, όταν υπάρχει καλή προαίρεση και διάθεση, μπορούν να βρεθούν λύσεις για όλα σχεδόν τα θέματα.

Γιατί το λέμε αυτό!!

Γιατί εδώ και αρκετό καιρό, σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και ο τοπικός τύπος, ζητούσαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, να γίνονται διά ζώσης, OXI στην αίθουσα συνεδριάσεων λόγω χωρητικότητας κλπ προβλημάτων, αλλά όπως ορθά πρότεινε η αντιπολίτευση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, το οποίο και πληροί τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό, όπως άλλωστε έγινε για μία και μόνο φορά στην ... επεισοδιακή συνεδρίαση της επιχείρησης των Λουτρών-Λουτρακίου-Αλμωπίας.

Αρχικά η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Μπάτση, επέμενε να συνεδριάζει με τη μέθοδο της διά περιφοράς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, αλλά και του τοπικού τύπου.

Στη συνέχεια και ύστερα από τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης, αποφάσισε επιτέλους να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και Οικονομικής επιτροπής με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, κάτι το οποίο ικανοποίησε εν μέρει την αντιπολίτευση και τον τοπικό τύπο, οι οποία όμως (αντιπολίτευση) συνέχιζε να ζητά να γίνονται οι συνεδριάσεις διά ζώσης στην παραπάνω αίθουσα.

Παρ΄  όλα αυτή η διοίκηση Μπάτση επέμενε, για τους δικούς της λόγους, οι οποίοι είναι ηλίου φαεινότεροι, να μην ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα της αντιπολίτευσης και του τοπικού τύπου, και μάλιστα χωρίς να αιτιολογεί την απόφασή της αυτή.

Έλα όμως που ήρθαν οι Δημαιρεσίες, οι οποίες και κατέρριψαν τα όποια επιχειρήματα!! της συμπολίτευσης για τις μη διά ζώσης συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αφού κάλλιστα αυτές (Δημαιρεσίες) πραγματοποιήθηκαν χωρίς πρόβλημα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να αφουγκραστεί το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας, αλλά και να ικανοποιήσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για την διά ζώσης από εδώ και πέρα συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Κάτι ανάλογο, μάλλον θα πρέπει να πράξει και το 67% του Δήμου Σκύδρας, αφήνοντας στο περιθώριο τις αναχρονιστικές, ξεπερασμένες και θα λέγαμε και αντιδημοκρατικές  διά περιφοράς συνεδριάσεις!!

11-01-2022/18:20