ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ, ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2025-09-26

Ρεπορτάζ By Sakis

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, επισκέφθηκε πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 26/9/2025 την Αλμωπία, αντιπροσωπεία Σέρβων επισήμων και συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας της Σερβίας, η Πρέσβειρα της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία Αξιωματικών, καθώς και σπουδαστές των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών της φίλης χώρας με σκοπό να τιμήσουν τους Σέρβους πεσόντες στρατιώτες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αρχικά επισκέφθηκαν το μνημείο πεσόντων στον Εξαπλάτανο, στη συνέχεια, το κοιμητήριο Άγιος Λάζαρος, στην Αριδαία και το μνημείο πεσόντων που υπάρχει εντός του χώρου και στη συνέχεια περιήγηση στη Χρυσή και στο υπάρχων μνημείο.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες καθόσον υπήρχε βροχόπτωση, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καραμαριάς Αντώνης φρόντισε ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, τοποθετώντας τέντες για την προστασία από την βροχή κλπ.

Εκ μέρους του Δήμου Αλμωπίας παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετοί συνεργάτες του Δημάρχου, ενώ παρών ήταν και ο Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ Βασιλειάδης Λάκης.

Εντύπωση προκάλεσε στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Σερβίας όπου τον έψαλε όλοι μαζί η Αντιπροσωπεία, καθώς και η τιμή που απέδωσαν στην Σέρβικη Σημαία, τόσο ο Υπουργός όσο και η Πρέσβειρα της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μετά το πέρας ασπάσθηκαν την Σημαία τους, εν αντιθέσει με κάποιους Νεό-Έλληνες που την καίνε και την λοιδωρούν!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο και φώτο της ιστοσελίδας μας, σκηνές από τις παραπάνω εκδηλώσεις...

26-9-2025/13:51