ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!! (ΦΩΤΟ)

2022-12-12

Ρεπορτάζ By Sakis

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;

Όπως ήταν αναμενόμενο, η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 12/12/2022 ώρα 17.30, συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας, δεν πραγματοποιήθηκε, καθόσον δεν υπήρξε απαρτία!!

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την πρόσκληση και τη σχετική Νομοθεσία, σε περίπτωση ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 13/12/2022 και ώρα 17.30 στον ίδιο ως άνω χώρο (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Παρόντες ήταν μόνο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βέσκος Δημήτρης, το αναπληρωματικό μέλος αυτής και υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Προκοπίδης Ευάγγελος, και ο Γραμματέας της Επιτροπής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ερώτησή μας, για την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νόμου, αναφορικά με την ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου και την ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ με κάθε πρόσφορο τρόπο, ιδίως στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 78 ν. 4555/2018 με ισχύ την 19/7/2018 , (ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) *, οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν ότι για την μεν πρώτη περίπτωση, απουσίαζε λόγω ασθένειας η αρμόδια υπάλληλος, και δεν είχαν τους κωδικούς!! (εάν είναι δυνατόν)!!, για τη δε δεύτερη, ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα καλούντο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης!!

Συναφώς θα πρέπει να επισημάνουμε και την απαράδεκτη συμπεριφορά των μελών  της επιτροπής που απαξιώνουν να παρευρεθούν στην παραπάνω συνεδρίαση, άσχετα εάν οι απόψεις και γνώμες τους δεν λαμβάνονται υπόψιν από την Δημοτική Αρχή, αλλά αυτό είναι έτερον-εκάτερον. 

Μάλιστα το γεγονός αυτό, μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την κεντρική εξουσία, προκειμένου προβεί σχετικά στην τροποποίηση του Νόμου, στο μέρος που αναφέρεται ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι απόψεις-γνώμες των μελών της παραπάνω επιτροπής

Τέλος, συστήνουμε, τόσο στον Γραμματέα, όσο και στον Πρόεδρο να μελετήσουν και να κατανοήσουν το πνεύμα του Νόμου και ειδικότερα το παραπάνω άρθρο που αναφέρεται στο θέμα, και να μην ερμηνεύουν κατά το δοκούν την σχετική Νομοθεσία, αποδεικνύοντας ότι είναι υπέρ και όχι κατά της Νομιμότητας!!

* Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 78 ΝΟΜΟΣ 4555/2018 με ισχύ την 19/7/2018

4. Η πρόσκληση και η ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου και, με μέριμνα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, δημοσιοποιούνται με κάθε πρόσφορο τρόπο, ιδίως στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δημόσιες και η επιτροπή μπορεί με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών της να επιτρέπει να λάβουν το λόγο και πολίτες, πλέον των οριζόμενων, κατά την παράγραφο 1, ως μελών της, που παρευρίσκονται στη συνεδρίαση.

12/12/2022