ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΓΟΜΑΧΙΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ!!-ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙ ΄ΑΥΤΟ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-04-25

Ύστερα από απουσία δύο ετών λόγω του Κορονό-ιού, αναβίωσε και πάλι σήμερα, Δευτέρα 25/4/2022 το έθιμο των αυγομαχιών, που διεξάγεται μόνο στην τ.κ Κωνσταντίας-Πέλλας, σε ολόκληρη την Πέλλα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του παραπάνω χωριού, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, που προσπαθούσαν να σπάσουν ο ένας τα αυγά του άλλου.

Μάλιστα στο έθιμο πήραν μέρος δύο ομάδες, μία με παιδιά μικρής ηλικίας και μία με... παιδιά μεγάλης ηλικίας, όπου οι μικροί (σε ηλικία) νικητές έλαβαν ως έπαθλο ένα κύπελλο και έναν παιδικό παιχνίδι, ενώ οι μεγάλοι (σε ηλικία) νικητές ένα κύπελλο και μία εικόνα.

Όμως στο παιχνίδι αυτό υπάρχει και μία πρωτοτυπία, όπου και ο ηττημένος παίρνει ως έπαθλο ένα τηγάνι για να τηγανίσει και να απολαύσει τα σπασμένα του αυγά, ενώ άπαντες οι συμμετέχοντες παίρνουν τιμητικό δίπλωμα.

Εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους του χωριού που κατέκλυσαν την πλατεία για να παρακολουθήσουν τις αυγομαχίες, η απουσία της Δημοτικής Αρχής!! από την εκδήλωση!!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μας είπε για το έθιμο ο γνωστός ενεργός δημότης του Δήμου Αλμωπίας και κάτοικος της παραπάνω τοπικής κοινότητας και συμμετέχων σ΄ αυτό, Παπαδόπουλος Χρήστος, καθώς και φώτο από αυτήν...

25-4-2022