ΑΡΙΔΑΙΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ...

2021-04-11

Eπιστολή Δημάρχου Αλμωπίας προς την Προϊσταμένη του Τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μαρία Παππά.

Μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες στις 24 και 25 Μαρτίου, φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις παραγωγές των καλλιεργειών της Αλμωπίας.

Τηλεφωνικά σας επισήμανα το πρόβλημα. Με τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον μιλάμε για ολική καταστροφή στα ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και κεράσια. Η αγροτική παραγωγή και οικονομία του Δήμου μας στηρίζονται σ´ αυτές τις παραγωγές.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες, προκειμένου να καταγραφεί και να βεβαιωθεί το ύψος της ζημίας που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα νοικοκυριά του Δήμου Αλμωπίας.

Είμαι στην διάθεσή σας, για την αμεσότερη και σύντομη καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο Δήμο Αλμωπίας. Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας με την μορφή εγγράφου και εύχομαι να είναι και η τελευταία.

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, θα έπρεπε να δώσουμε την δυνατότητα για προαιρετική ασφάλιση των καλλιεργειών. Είναι μία πρόταση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, διότι πολλοί παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να ασφαλίσουν την παραγωγή τους.

Πρέπει να δοθεί το δικαίωμα της προαιρετικής ασφάλισης ώστε να αποδειχθεί ότι οι παραγωγοί πιστεύουν στην παραγωγή των καλλιεργειών τους και την συγκομιδή των καρπών τους. Τώρα όμως πρέπει να βοηθηθούν πραγματικά με άμεση αυτοψία. Είναι επιτακτική η ανάγκη για συνεργασία όλων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφαινόμενη μείωση του εισοδήματος όλων των αγροτών του Δήμου Αλμωπίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

11-4-2021/10:55