ΑΡΙΔΑΙΑ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!! (ΦΩΤΟ)

2022-09-10

Ρεπορτάζ By Sakis

Πολλάκις η ιστοσελίδα μας έχει αναφερθεί στην ανάρτηση διαφόρων αφισών στον πεζόδρομο της Αριδαίας και ειδικότερα στην έναρξη αυτού από την πιάτσα ΤΑΞΙ, όπου διάφοροι περιοδεύοντες θίασοι, αναρτούν αφίσες, ειδικά στην παραπάνω είσοδο του πεζόδρομου, σε υπάρχον κολώνα, οι οποίες αφίσες κρύβουν εντελώς την πινακίδα Ρ-7 (Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) που ενημερώνει σχετικά τους εποχούμενους oδηγούς-επισκέπτες γι΄ αυτό.

Μάλιστα, είχαμε επισημάνει ότι μπορεί οι κάτοικοι της Αλμωπίας να γνωρίζουν ότι η οδός Κύπρου είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται η είσοδος, όμως ένας ξένος επισκέπτης που έρχεται στην πόλη, σίγουρα δεν το γνωρίζει και στην περίπτωση που η αφίσα κρύβει εντελώς την παραπάνω πινακίδα (ΔΕΣ και ΕΔΩ περίπτωση 8), ενδέχεται να εισέλθει σ΄ αυτόν, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, όπως έγινε πριν λίγο καιρό με επισκέπτες από την Αθήνα.

Προ ημερών λοιπόν, ένας από τους επαγγελματίες των θιάσων αυτών, επιχείρησε να αναρτήσει παρόμοια αφίσα στο ανωτέρω σημείο, ενώ έψαχνε με θράσος να μάθει ποιος κατεβάζει ή σκίζει τις παράνομα αναρτημένες αφίσες οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τους χρήστες της οδού, ζητώντας μάλιστα το λόγο από κάτοικο-επαγγελματία της πόλης, όπου κουβέντα στην κουβέντα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Τελικά ύστερα από παρέμβαση και άλλων κατοίκων, ανάρτησε αυτήν σε άλλο σημείο.

Μάλιστα μετά από λίγη ώρα, συνεργείο του Δήμου επιχείρησε να αναρτήσει σχετική αφίσα για εκδήλωση της ΔΗΚΕ Αλμωπίας, το οποίο ύστερα από παρατήρηση των περιοίκων ανάρτησε μεν στο σημείο αλλά χωρίς να κρύβει την πινακίδα Ρ-7. (Φώτο παρακάτω).

Όπως μας ενημέρωσε φίλος της ιστοσελίδας μας, μία λύση θα ήταν να μεταφερθεί η παραπάνω πινακίδα Ρ-7, λίγα μέτρα μπροστά για να μην... κρύβεται από τις αφίσες, ή το αυτονόητο να μην αναρτώνται αφίσες στο σημείο εκείνο καθόσον εκτός των άλλων είναι και παράνομη η ανάρτηση χωρίς άδεια.

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν οι αρμόδιες και καθ΄ ύλιν υπηρεσίες δεν πράττουν τα Νόμιμα!!

Δείτε σχετικά τις παρακάτω φώτο,  αλλά και τι προβλέπει για το θέμα ο Ν. 2946/2001.

10/9/2022