ΑΡΙΔΑΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!, ΚΑΙ ΤΑ 0,50 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ!! (ΦΩΤΟ)

2022-06-21

Κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 20/6/2022) σύσκεψη του Δημάρχου Αλμωπίας με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Αλμωπίας, προκειμένου ανακοινώσει την πρόταση που αποφασίσθηκε από την Δημοτική του ομάδα και ειδικότερα, να διεκδικήσει ο Δήμος Αλμωπίας για τους αγρότες της περιοχής που επλήγησαν οι παραγωγές τους (τα κεράσια σε πρώτη φάση), άμεση ενίσχυση τους από την πολιτεία (ΔΕΣ και ΕΔΩ), μεταξύ άλλων εντύπωση προκάλεσαν και δύο...  αποκαλύψεις που έλαβαν χώρα στην αίθουσα.

Την πρώτη αποκάλυψη την έκανε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, που μάλλον κάτι παραπάνω θα γνωρίζει!!, ήταν ότι λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη, ανέφερε  χαμογελώντας αινιγματικά,  ότι: ''Βλέπω στην πλευρά αυτή , (αριστερά του Προεδρείου), κάθονται οι νυν Πρόεδροι που θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές'' (Φώτο παρακάτω).

Η δεύτερη αποκάλυψη έγινε από τον Πρόεδρο του Αρχαγγέλου, όταν κατά τη συζήτηση ανέφερε ότι ''Οι τιμές στα γαλάζια κεράσια είναι περίπου 0,50 λεπτά το κιλό, ενώ το μεροκάματο των εργατών 40,00 ευρώ. Εάν ένας εργάτης που μαζεύει μέσο όρο 100 κιλά κεράσια, ο παραγωγός θα πληρωθεί 50 ευρώ, εκ των οποίων τα 40 θα τα λάβει ο εργάτης. Οπότε για τον παραγωγό μένουν καθαρά 10 ευρώ!! και αυτά όχι καθαρά εάν λάβουμε υπόψιν τα έξοδα που έχει το χωράφι (λίπασμα, φάρμακα, πότισμα κλπ εργασίες), γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κερασοπαραγωγοί της Αλμωπίας, και όχι μόνο!!

Δείτε στην παρακάτω φώτο ποιοι Πρόεδροι, θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με τον... χρησμό του Δημάρχου Αλμωπίας!!

21/6/2022