ΑΡΙΔΑΙΑ: ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ‘’ΝΑΡΚΕΣ’’ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!

2021-01-26

Δέκτης πολλών παραπόνων συνεχίζει να γίνεται και πάλι η ιστοσελίδα μας από κατοίκους της Αριδαίας, σχετικά με την ύπαρξη αδέσποτων σκύλων στον εσωτερικό ιστό της πόλης της Αριδαίας-και όχι μόνο-!! και από τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους δημότες κλπ επισκέπτες της.

Συγκεκριμένα και όπως μας καταγγέλουν, ειδικά ηλικιωμένοι και μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν την ημέρα και ειδικότερα όταν πέφτει ο ήλιος και χρειασθεί να βγουν από τα σπίτια τους, αφού τα τετράποδα-ενίοτε και μεγαλόσωμα-κυκλοφορούν κατά ομάδες, τα οποία πολλές φορές, μάλιστα αναίτια, γίνονται επιθετικά!!, προκαλώντας τον τρόμο και την ανησυχία στους περαστικούς!!

Πέραν των ανωτέρω, ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, όταν γεμίζουν οι κάδοι απορριμμάτων, τα τετράποδα, (γάτες και σκυλιά) σέρνουν τις σακούλες από τους κάδους, σκορπώντας το περιεχόμενο τους στο οδόστρωμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη.

Επίσης η εικόνα που πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες, είναι και οι ''νάρκες'' (περιττώματα) που αντικρίζουμε σε δημόσιους χώρους και ειδικότερα σε πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια, όπου αν για τα αδέσποτα υπάρχει κάποια δικαιολογία, δυστυχώς για τα δεσποζόμενα και για τους ιδιοκτήτες τους δεν υπάρχει καμία...

... αφού παρά την υποχρέωση των ιδιοκτητών για την περισυλλογή των ''ναρκών'', δυστυχώς κάποιοι αδιαφορούν, με αποτέλεσμα οι χώροι να μετατρέπονται σε πραγματικό ''ναρκοπέδιο'', προκαλώντας στους περαστικούς αηδία και σιχαμάρα, αλλά και για τους απρόσεκτους το πάτημα της... νάρκης και την ρύπανση των παπουτσιών τους!!

Οι κάτοικοι ζητούν μέσω της ιστοσελίδας μας από τους αρμόδιους την εξεύρεση λύσης, αλλά και την εφαρμογή της Νομοθεσίας κατά των υπαιτίων σε συντρέχουσα περίπτωση.