ΑΡΙΔΑΙΑ: ''ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ''!!-ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-02-23

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ-ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ...

Μετά την απάντηση που έλαβε στο ερώτημά του ο Χατζηδημητρίου Σάκης από τον Πρόεδρο της Λουτρόπολης, κατά τη τη χθεσινή (Δευτέρα 22/02/2021) συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ)...

... ο παραπάνω σύμβουλος και μέτοχος της επιχείρησης της Λουτρόπολης, έθεσε στους μετόχους τις προτάσεις του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει, κατά την άποψη του, να αντιμετωπισθεί το όλο θέμα:

Ειδικότερα, πρότεινε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων σε πρώτη φάση, στη συνέχεια συνάντηση με τους διατελέσαντες μέχρι σήμερα Δημάρχους κλπ εμπλεκόμενους στην Διοίκηση της Λουτρόπολης,...

... να συσταθεί μία επιτροπή αγώνα η οποία θα έρθει σε επαφή με τις άλλες Λουτροπόλεις της χώρας, αλλά και ειδική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρειφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και φυσικά όλοι οι τοπικοί Βουλευτές και τέλος να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς αλλά και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Πέλλας για τη νέα κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ. "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ" ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 22-02-2021.

Αγαπητοί συνάδελφοι , κύριοι μέτοχοι

Το θέμα της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών αφορά την πρωτοβουλία της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης να συστήσει, με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, να ιδρύσει Εταιρία με τίτλο «ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» κρατικοποιώντας με «το έτσι θέλω» υποχρεωτικά και χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, όλες τις ιαματικές λουτροπόλεις και να θέσει υπό τον άμεσο έλεγχο της, έναν ιδιαίτερο φυσικό πλούτο της χώρας μας, με πρόσχημα την αγαθή πρόθεση της, για την ανάπτυξη τους. Και στο παρελθόν έχει καταγραφεί στην ιστορία, ότι με αγαθές προθέσεις έγιναν σοβαρά πολιτικά εγκλήματα. Το «περί ου ο λόγος» σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα είναι ο «φερετζές», που κρύβει το πρόσωπο της ιδιωτικοποίησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Και ξέρετε, εμένα, δεν με εκπλήσσει αυτή η πρωτοβουλία της Κεντρικής Κυβέρνησης Αθηνών, γιατί οι κινήσεις της είναι στο πνεύμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης της, κάτι που όχι μόνον δεν κρύβει αλλά θεωρεί και σκληρό πυρήνα της πολιτικής της.

Αυτό θέλει λοιπόν η Κυβέρνηση να πάρει τις ιαματικές - θερμαλιστικές πηγές και τον πέριξ αυτών φυσικό τους πλούτο, σε πρώτη φάση να τις κρατικοποιήσει και μετέπειτα να τις παραχωρήσει στο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο, όλες μαζί.

Το ζήτημα λοιπόν είναι, πρώτα εμείς τι θέλουμε και δεύτερον πως πρέπει και πως μπορούμε, αν χρειαστεί, να αντιδράσουμε.

Εμείς θέλουμε τα λουτρά να παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Δήμου για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας αλλά σαφώς με ένα άλλο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης με εξειδικευμένα στελέχη. Για εμάς ο θερμαλισμός του Πόζαρ, δεν είναι μόνο τα ιαματικά λουτρά. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Είναι κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Είναι η σπηλαιολογία, η παλαιοντολογία, η οικολογία, είναι η φιλοξενία. Είναι η αγάπη και οι προσπάθειες των ανθρώπων για την προκοπή του τόπου μας, είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας.

Όλα αυτά λοιπόν είναι για εμάς τα Λουτρά. Τα αγαπάμε. Τα προστατεύουμε, προσπαθούμε και νοιαζόμαστε για την ανάπτυξή τους και δεν τα παραδίδουμε!

Και ερχόμαστε στο πως αντιδρούμε και πως αγωνιζόμαστε για τα πετύχουμε όλα αυτά.

Όχι βέβαια με βιαστικές, άναρχες, σπασμωδικές κινήσεις τύπου συγκαλούμε έκτακτη γενική συνέλευση μελών, χωρίς να έχει προηγηθεί μία στοιχειώδης πολιτική ενημέρωση τουλάχιστον των επικεφαλής των παρατάξεων για το ιστορικό του θέματος. Πως προέκυψε, τι προηγήθηκε. Ούτε είναι σωστό, φρόνιμο και λογικό να ανακοινώνει η διοικούσα παράταξη του Δήμου, βιαστικά, Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, πριν καν συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση.

Τώρα κύριοι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, για να επιλέξουμε τον σωστό τρόπο και δρόμο.

Σε όποιον χρόνο έχουμε και μας απομένει, να προσκληθούν άμεσα σε συνδιάσκεψη οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και να αναλυθεί το θέμα διεξοδικά. Μετέπειτα να ανοίξει ο κύκλος και σε δεύτερη συνδιάσκεψη να κληθούν να συμμετέχουν όλοι όσοι διετέλεσαν Δήμαρχοι του Δήμου μας και πρόεδροι της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, για να εμπλουτίσουμε με τις απόψεις τους, τα επιχειρήματά μας. Από αυτήν την συνδιάσκεψη να ορισθεί μία επιτροπή αγώνα για την προώθηση του δίκαιου αιτήματος μας, με τον Δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης , τους επικεφαλής των παρατάξεων, και συμμετοχή και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων.

Η επιτροπή αυτή να γίνει μπροστάρης στο αγώνα. Να έλθει σε επαφή με τους φορείς που διαχειρίζονται τις άλλες θερμαλιστικές πηγές και με το ΔΣ του Συνέσμου ιαματικών πηγών, για να γίνουμε κοινωνοί και των δικών τους θέσεων. Παρότι όλες οι λουτροπόλεις και θερμαλιστικές πηγές στην χώρα μας δεν βρίσκονται στην ίδια μοίρα, στην ίδια θέση σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε σχέση με το επίπεδο ανάπτυξης. Υπάρχει ποικιλομορφία σ' αυτά τα χαρακτηριστικά.

Επειδή το θέμα είναι Κυβερνητικό - Νομοθετικό, να έρθουμε σε επαφή με τους βουλευτές του Νομού μας, να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και να ακούσουμε όχι μόνο τις απόψεις τους, για το θέμα, αλλά και να μας ενημερώσουν για το ποια στάση θα κρατήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Καθαρά πράγματα. Να ενημερώσουμε Περιφερειακούς Συμβούλους, Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να τους ζητήσουμε, αφού τους κάνουμε κοινωνούς των δικών μας θέσεων, να συμπαραταχθούν μαζί μας ανοιχτά με ανακοινώσεις τους. Να συνεργασθούμε τους τοπικούς φορείς, Ένωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων , Εμπορικό Σύλλογο Αλμωπίας, Επιμελητήρια Πέλλας και τους Δημάρχους των Δήμων του Νομού μας, για να τύχουμε της δικής τους συμπαράστασης.

Να καλέσουμε δηλαδή Γενικό Προσκλητήριο. Γιατί σ' αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς, αγαπητοί κύριοι και συνάδελφοι.

Έτσι αφού αφουγκραστούμε τις θέσεις τους, θα γνωρίζουμε σ' αυτόν τον αγώνα που ξεκινάμε, ποιους έχουμε δίπλα μας και ποιους απέναντι μας. Έτσι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας μ' όλους όσους συμφωνούν με τα δίκαια και λογικά επιχειρήματά μας, χωρίς κραυγές, ύβρεις, λεκτικούς προπηλακισμούς και μαξιμαλισμούς, που δυστυχώς περιέχονται στο σχέδιο του προτεινόμενου ψηφίσματος που ανακοίνωσε πρόχειρα και βιστικά η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν κύριοι της διοικούσας παράταξης ότι δεν φτάνει μόνο ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας της Γενικής Συνέλευσης των Λουτρών. « Έπεα πτερόεντα». Χρειάζεται ψυχραιμία, μεθοδική δουλειά, με σημαντικές επαφές και σοβαρά επιχειρήματα.

Εμείς ως παράταξη όπως καταλαβαίνετε θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση επίτευξης του κοινού στόχου.

Οι καιροί δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε.

«Οι καιροί ου μενετοί». Θουκυδιδης

23-02-2021/09:45