ΑΡΙΔΑΙΑ: ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ (ΔΕΝ) ΕΛΑΒΕ!! (ΦΩΤΟ)

2021-11-15

Το να μην απαντά η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, ως έχει ηθική υποχρέωση, στα διάφορα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που επισημαίνουν τα κακώς κείμενα και που την αφορούν άμεσα, έχει καλώς!! Το να μην απαντά όμως, κυρίως στα αιτήματα, στις παρατηρήσεις, στις επισημάνσεις κλπ προτάσεις που κάνουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στις διάφορες επιτροπές, ως έχει υποχρέωση, αυτό μάλλον είναι δείγμα γραφής!!

Δυστυχώς στην ίδια λογική κινείται και στα όσα επισημαίνουν και προτείνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ειδικότερα στα όσα είχε επισημάνει πριν έναν μήνα περίπου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Προκοπίδης Ευάγγελος, και μέλος της παραπάνω επιτροπής, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση την 18/10/2021, σχετικά με μία σειρά θεμάτων καθημερινότητας που έθεσε και αφορούν τον πολίτη, ο οποίος  (Μέλος της επιτροπής), ακόμη περιμένει απάντηση επί των τεθέντων θεμάτων.

Για αποκατάσταση φυσικά ούτε λόγος να γίνεται, με εξαίρεση το κλείσιμο των λακκουβών από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας, πριν λίγες ημέρες, τις οποίες δημιούργησε η ίδια, και αυτές με τσιμέντο!!

Ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Αλμωπίας που συνεδρίασε την 18/10/2021, ο παραπάνω Δημοτικός σύμβουλος, έθεσε τα παρακάτω θέματα, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. 

Διαβάστε τις επισημάνσεις-προτάσεις του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατά τη συνεδρίαση της 18/10/2021, Προκοπίδη Ευάγγελου (Λάκη):

Θα ήθελα να θέσω προ ημερήσιας διάταξης σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πολίτες του Δήμου, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας και άπτονται της ασφαλούς μετακίνησης τους:

1.-Το θέμα της μεγάλης καθίζησης που έχει υποστεί το οδόστρωμα στη συμβολή της οδού Παύλου Μελά με Διοικητηρίου (στο ύψος του αρτοποιείου Καραβασιλόπουλου). Το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει, για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς και ειδικά αυτών των βαρέων οχημάτων.

Ο θόρυβος που προκαλείται από την είσοδο των βαρέων οχημάτων στο σημείο καθίζησης, ειδικά τις βραδινές ώρες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους περίοικους, που έχουν χάσει τον ύπνο τους, στην κυριολεξία και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

Επίσης, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην στατικότητα των παρακείμενων οικοδομών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Παύλου Μελά, δέχεται τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο και εξυπηρετεί το σύνολο των επισκεπτών, που κατευθύνονται στα Λουτρά Πόζαρ και είναι λυπηρό, με την άφιξή τους στο δήμο μας, να αποκομίζουν μια τόσο δυσάρεστη εντύπωση, μια αρνητική εικόνα.

Το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε μόνιμη βάση, μετά από μελέτη των Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και όχι ευκαιριακά με την επίστρωση στρώματος πίσσας. (ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ 1)

2.-Μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, οι δρόμοι της Αριδαίας και των Οικισμών του Δήμου, έχουν υποστεί ζημίες και στο οδόστρωμα έχουν ανοίξει τρύπες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ασφαλή οδήγηση.

Το πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Να κλείσουν οι τρύπες με τσιμέντο ή πίσσα και όχι ευκαιριακά, ρίχνοντας μαύρο χαλίκι και μετά από λίγες ημέρες, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα.

Με το να κλείσουμε πέντε τρύπες στο κέντρο και να βγάλουμε δελτίο τύπου και φωτογραφίες, δεν λύνεται το πρόβλημα και ούτε αποτελεί σοβαρή προσέγγιση ενός σημαντικού προβλήματος που άπτεται της ασφαλούς μετακίνησης των δημοτών μας. (ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΦΩΤΟ 2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

3.-Πολλά σημεία της Αριδαίας και των οικισμών, είναι "βυθισμένα" στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια, οι πολίτες του Δήμου. Πολλοί πολίτες διαμαρτύρονται, καθώς έχουν ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και αυτή αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι, τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Περίφραξη δεν υφίσταται καθώς έχει καταρρεύσει στα περισσότερα σημεία, κατά μήκους του Ανατολικού Περιφερειακού. Απαιτείται άμεση παρέμβαση, για την αποκατάσταση της, πριν υπάρξουν ατυχήματα, καθώς το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες οικογένειες, για την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών τους και η εικόνα που αντικρίζουν είναι απαράδεκτη. (ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ 3-3Α,3Β)

Ακόμη δυστυχώς αναμένει απάντηση...  

15-11-2021/17:02